fcb.portal.reset.password

Sandro Rosell, Paola Testori i Jordi Monés, en la presentació ‘Deixa de fumar amb el Barça’. FOTO: ÀLEX CAPARRÓS-FCB.

Des d'aquest dissabte 1 de desembre, fumadors de tota Europa podran “deixar de fumar amb el Barça” gràcies a l’activació d’un programa de salut pública. La campanya, una iniciativa conjunta de la Comissió Europea i el FC Barcelona, utilitza una proposta amb base científica per ajudar a deixar el tabac definitivament als qui estimen la vida, el Barça i el futbol.

'Deixa de fumar amb el Barça' és l'última innovació de la reeixida campanya de la Comissió Europea 'Els exfumadors són imparables', una iniciativa que ha arribat a 27 països de la Unió Europea en els dos últims anys. El motor de 'Deixa de fumar amb el Barça' és FCB iCoach, un recurs 'on-line' gratuït i una aplicació de mòbil que ofereixen seguiment i suport complet, amb la participació de jugadors, entrenadors i 'staff' del Barça.

Col·laboració sense precedents

Aprofitant l'èxit de la campanya 'Els exfumadors són imparables' (exsmokers.eu) i la força dels milions de seguidors del Barça a tot el món, aquesta col·laboració sense precedents entre una institució esportiva i la Comissió Europea pot ajudar més de 140 milions de fumadors europeus a superar el tabaquisme per sempre.

'Deixa de fumar amb el Barça' s’articula amb FCB iCoach, un programa d'ajuda personal que defensa els hàbits saludables. Quan un fumador s'hi inscriu, ha d'omplir un breu qüestionari que determina el tipus d'ajuda que necessita. Segons les respostes, aquesta persona rep consells personals, informació i motivació directament de jugadors, entrenadors i 'staff' del Barça. Els quatre capitans de l'equip, Carles Puyol, Andrés Iniesta, Víctor Valdés i Xavi, transmeten els seus consells. I també hi trobem el president Sandro Rosell, l'entrenador Tito Vilanova, Guillermo Amor i altres experts del Club.

Rosell: “Volem fer un pas més”

Durant la roda de premsa a la Sala París, abans del partit de Lliga contra l'Athletic Club de Bilbao, el president Rosell ha manifestat: "Per al FC Barcelona és un gran orgull haver estat escollits com el primer club de futbol per treballar conjuntament amb la Comissió Europea. I haver-ho estat també per un objectiu tan important com lluitar contra la principal causa de malalties i de morts evitables a Europa”. I afegia: “Totes dues entitats compartim moltes coses: el mateix esperit de servei, la recerca de l’excel·lència, la integritat i la preservació de la salut”.

I continuava el seu parlament així: “Una de les raons que donen sentit a la frase “Més que un Club” que identifica al Barça, és el seu compromís amb la societat i amb les persones. Contribuir que la gent aposti per una vida més saludable va ser el que ens va impulsar a fer el pas de ser pioners en el futbol espanyol i declarar el Camp Nou ‘Espai sense fum’. Una decisió que va ser compartida àmpliament pels nostres socis en l’Assemblea de Compromissaris”.

Finalment, Rosell ha assenyalat: "Ara, però, volem fer un pas mes: volem donar suport a tots els fumadors d’Europa, i ajudar-los a lliurar-se del tabac. Aquesta missió l'afrontem conjuntament amb la Comissió Europea, però necessita la voluntat dels aficionats. Ells han de decidir deixar el tabac. La Comissió Europea posarà els seus amplis coneixements i l'eina FCB iCoach al seu servei. Amb aquest recurs tecnològic, el FC Barcelona, inclosos els jugadors, entrenadors, empleats i directius, els donarà tot el nostre suport durant tot el procés”.

300.000 europeus amb iCoach

El catalitzador de la col·laboració entre la Comissió Europea i el Barça ha estat el compromís compartit per la defensa de la salut. La directora general de Salut i Consumidors de la Comissió Europea, Paola Testori Coggi, ha dit: “Estic orgullosa de ser aquí, avui, anunciant la següent fase del pla de la Comissió Europea per aconseguir que a Europa es deixi de fumar. Estic meravellada que la nostra premiada i reeixida campanya 'Els exfumadors són imparables' hagi propiciat una col·laboració amb una entitat esportiva de prestigi mundial. Gairebé 300.000 europeus estan intentant deixar de fumar ara mateix amb iCoach. Esperem que l'experiència, les eines i les lliçons acumulades aquests anys treballant en iniciatives antitabac, combinades amb la popularitat del Barça, facin que molta gent vulgui portar una vida allunyada del tabac”. Segons Testori, “el Barça no és només un dels millors clubs esportius, és també el millor club en la transmissió de valors”.

Suport als seguidors

Per al llançament de la campanya, s'ha seleccionat un equip format per 11 seguidors del Barça de diferents nacions europees, perquè siguin ells els primers dels seus països a inscriure’s a FCB iCoach. Els 11 fans de 'Deixa de fumar amb el Barça' seran els convidats d'honor aquesta nit per al partit Barça-Athletic Club. Ells s'encarregaran de sortir a la gespa amb una bandera de la campanya, mentre s'emet un vídeo a l'Estadi per animar els fumadors del Camp Nou a que s’afegeixin a la iniciativa.

Més informació sobre 'Deixa de fumar amb el Barça' i FCB iCoach a: www.quitsmokingwithbarca.eu

Més informació:

La campanya 'Deixa de fumar amb el Barça'

https:www.quitsmokingwithbarca.eu

La campanya 'Els exfumadors són imparables'

http://www.exsmokers.eu700.000 morts anuals a Europa

'Deixa de fumar amb el Barça' és una col·laboració entre el FC Barcelona i la Comissió Europea per plantar-li cara al tabac i lluitar per evitar les 700.000 morts causades per l’hàbit de fumar a Europa cada any. Aprofitant l’èxit de la campanya de la Comissió Europea 'Els exfumadors són imparables' i la campanya 'Sense fum' del Barça, aquesta iniciativa donarà suport als 28 milions de fumadors d’entre 25 i 34 anys que hi ha a Europa, perquè abandonin l’hàbit i es converteixin en exfumadors imparables per a tota la vida. (www.quitsmokingwithbarca.eu).

iCoach (www.exsmokers.eu) és una eina digital gratuïta que està ajudant prop de 300.000 persones de tota Europa a deixar de fumar per sempre. iCoach està disponible des d’avui en forma d'aplicació per a iPhone i Android (www.exsmokers.eu/mobile).

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();