Un culer semifinalista de la Copa d’Àsia

Un culer semifinalista de la Copa d’Àsia

Takehiro Tomiyasu va jugar durant tres temporades a la Barça Academy de Fukuoka

La selecció del Japó es va classificar per jugar els quarts de final de la Copa Àsia després de derrotar per 1-0 l’Aràbia Saudita de l'exblaugrana Juan Antonio Pizzi. El gol dels japonesos el va marcar un defensa de 20 anys anomenat Takehiro Tomiyasu. Aquest futbolista va iniciar-se en la pràctica del futbol a la Barça Academy que el FC Barcelona té a la localitat japonesa de Fukuoka. Aquesta és una de les quatre escoles que té el Club al Japó a banda de Katsushika, Nara i Shinagawa Oimachi, només superat per la Xina amb cinc escoles. 

Tomiyasu va estar-se a la Barça Academy de Fukuoka tres temporades. Està considerat un dels valors de futur de la selecció japonesa i des del gener del 2018 juga al Sint-Truiden de la Lliga belga. El central nipó va decidir fer el pas de deixar la J-League del seu país per tal de provar-se entre els millors jugadors a Europa.

Un futbolista amb ganes d’aprendre

Durant la seva estada a la Barça Academy de Fukuoka, Ivan Palanco va ser el director tècnic de l’escola durant tres temporades (2009-2012). Aquest entrenador català ha entrenat a Tailàndia, Qatar i el Japó com a ajudant de Miguel Ángel Lotina al Tokyo Verdy i actualment al Cerezo Osaka. Palanco considera que “el Takehiro és un jugador molt complert i polivalent que ja va demostrar que tenia nivell per jugar a lligues millors que la japonesa”. Respecte al caràcter del jugador, destaca que “és un jugador molt reservat, seriós i amb moltes ganes de millorar”.

A l’edició del 2011 del MIC, prestigiós torneig de categories inferiors que cada any es juga en diferents localitats de la Costa Brava, Tomiyasu va participar amb la Barça Academy de Fukuoka. “En un dels partits – recorda Palanco- el Take va fer un golàs. Havia quedat amb la resta de companys d’apropar-se a la banda per fer una salutació després de marcar quan l’equip rival va treure de centre. Sort que l’àrbitre va parar la jugada, si no ens haurien marcat un gol a porta buida”.

Fukuoka, la primera Barça Academy al Japó

L’escola de Fukuoka va ser inaugurada el 2009 i va ser la primera escola al Japó. En l’actualitat compta amb 400 jugadors que aprenen a jugar a futbol amb la metodologia del FC Barcelona. Tenint en compte les altres tres escoles, 1.300 nois i noies participen al Japó, on tenen elusuport de Rakuten.

El Japó serà una parada del Summer Tour 2019

Els aficionats nipons al Barça podran veure en directe els seus ídols el proper estiu quan el primer equip viatgi fins al Japó i la Xina per preparar la temporada 2019/20 i comprovar en primera persona que l’estil del FC Barcelona és el mateix que ells practiquen a les seves Barça Academy.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut