Lionel Messi supera les 150 assistències en Lliga

Lionel Messi supera les 150 assistències en Lliga

L’argentí ha assistit contra 36 equips diferents i ha facilitat gols a 32 companys al llarg de 14 temporades

Després de les dues passades de gol al partit contra l’Osca, Lionel Messi ha batut un nou rècord. El capità del FC Barcelona s’ha convertit en el primer jugador que registra 150 o més assistències a la Lliga al segle XXI.

Segons sempre dades d'Opta, l’argentí, que ja en suma 151, lidera el top històric de la competició durant els darrers 15 anys per davant de dos il·lustres exblaugranes com Dani Alves (101) i Xavi (91), que completen un podi totalment blaugrana. En quart lloc del rànquing es troba l’ex madridista Cristiano Ronaldo (87) i en cinquè, Joaquín del Reial Betis (74).

Assistències a 32 companys i contra 36 equips

Durant la seva carrera al Barça, Messi ha facilitat que fins a 32 companys diferents anotin un gol gràcies a una passada seva en la competició domèstica. Els tres jugadors que més s’han beneficiat de les assistències de l’argentí són Suárez (23 gols), Pedro (14) i Eto’o (13). Altres jugadors com Neymar Jr, Villa, Alexis o Fàbregas, entre d’altres, també van sumar moltes dianes gràcies a la generositat del ‘10’ quan vestien de blaugrana.

Amb el doblet aconseguit contra l’Osca, Messi va marcar al seu 37è rival, i ha repartit passades de gol a gairebé els mateixos contrincants, 36. Getafe (12), Llevant (11) i Reial Madrid (10) són els equips que han vist més assistències del capità blaugrana. Fins i tot, equips com el Cadis, el Còrdova, el Nàstic o l’Elx van patir la capacitat de distribució del geni blaugrana quan eren a Primera Divisió.

Una regularitat increïble

I és que, tot i jugar durant alguna etapa de la seva carrera com a ‘fals 9’, la capacitat de Messi per realitzar assistències de gol s’ha mostrat constant al llarg de la seva carrera. En 10 de les 14 temporades que porta al primer equip –comptant els tres partits de la 2018/19- ha superat els dobles dígits en assistències.

De fet, des de la temporada 2007/08 fins a la 2015/16 sempre va superar les 10 assistències de gol a la Lliga, aconseguint dues campanyes de 18 passades de gol, el seu rècord personal. I a dia d’avui, amb només tres jornades de Lliga disputades, Messi ja suma dues passades de gol. De ben segur que la xifra continuarà augmentant, fins a uns límits que només l’astre argentí és capaç d’imaginar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut