El FC Barcelona feia dos anys que no perdia a la fase de grups

Els homes de Luis Enrique no queien en aquesta fase de la competició des del 3-2 contra el París Saint-Germain del 30 de setembre del 2014

El FC Barcelona no va poder sumar cap punt de la seva visita al City of Manchester. Un partit en què el rival, necessitat de punts, es va esprémer al màxim per superar els de Luis Enrique. I això que els blaugranes van realitzar uns primers 40 minuts espectaculars amb la possibilitat de posar el 0-2 al marcador. Però  aquest segon gol no va arribar i l’empat del City abans del descans va animar els anglesos, que van superar l’equip culer en la segona meitat (3-1). André Gomes va tenir la possibilitat d’empatar a 2 el duel, però la pilota es va estavellar al travesser.  Aquesta derrota és la primera en la fase de grups després de dos anys quan aleshores el Barça va caure davant el PSG a domicili. Tot i la derrota el Barça continua liderant la classificació i depèn d’ell mateix per ser primer de grup. A continuació, repassem les dades que ens va deixar el partit:

• Dos anys sense perdre. Els blaugranes no queien en partit de la fase de grups de la Lliga de Campions des de la temporada 2014/15. Aleshores, el Barça va perdre davant el PSG al Parc dels Prínceps per 3-2.
  • Líders de grup. Tot i perdre el partit davant el Manchester, el Barça continua liderant la classificació del grup C de la Lliga de Campions amb 9 punts. Si els blaugranes empaten a Glasgow davant el Celtic estaran classificats matemàticament per als vuitens.
  • Pitxitxi Messi. Amb el gol d’aquest dimarts al City of Manchester, Messi ja duu set gols en aquesta Lliga de Campions i és el màxim golejador de la competició.
  • Neymar Jr, el màxim assistent. El crac brasiler va tenir un paper clau en el primer gol blaugrana després de rebre de Messi, conduir-la i aguantar el moment just per fer-li la passada que va significar el gol. L’‘11’ blaugrana ja ha fet sis assistències en aquesta Lliga de Campions.
  • André Gomes, omnipresent. El migcampista portuguès va realitzar un dels millors partits des que vesteix de blaugrana. Va estar atent en defensa, en la construcció del joc i va tenir arribada ofensiva. Va tenir a les seves botes l’empat a dos.
  • Ter Stegen iguala Zubizarreta. El porter alemany va disputar a Manchester el seu partit número 27 de manera consecutiva a la Lliga de Campions. Des del 2014 no se n’ha perdut cap i d’aquesta manera es converteix en el jugador del Barça amb més partits seguits en aquesta competició juntament amb Zubizarreta, que ho va fer entre els anys 1991 i 1994.