Galatasaray Odeabank Istanbul - FC Barcelona Lassa: Istanbul gira l’esquena al Barça (78-64)

Els blaugranes, que han recuperat Doellman i Claver, sumen la cinquena derrota a l’Eurolliga tot i els 22 punts de Tyrese Rice

El FC Barcelona Lassa ha caigut a Istanbul contra el Galatasaray i encadena, d’aquesta manera, la tercera derrota consecutiva a l’Eurolliga. El conjunt de Bartzokas, que ha mantingut la igualtat al marcador durant la primera part, ha acabat cedint el triomf per 78-64. El Barça, que ha recuperat Justin Doellman i Víctor Claver, acumula ara quatre victòries i cinc derrotes en competició europea, i la setmana que ve rebrà la visita del Panathinaikos dirigit per Xavier Pascual.

Després d’un inici erràtic, els primers deu minuts de l’enfrontament han estat caracteritzats per la igualtat al marcador. Perperoglou –amb 7 punts– ha estat l’encarregat de dirigir l’atac blaugrana al primer quart. Mentrestant, Rice esperava el seu torn davant la fèrria defensa del Galatasaray. El Barça Lassa no aconseguia posar-se per davant, però es mantenia a només un punt al final dels primers deu minuts, gràcies al primer tiple de Rice a l’últim segon (17-16).

L’entrada de Holmes ha aconseguit avançar per primera vegada el Barça (17-18). No obstant això, dos triples consecutius de Micov i els punts de Shilb Blake –12 a la primera part– feien que el Barça Lassa no acabés de confirmar la volta al marcador. Dorsey –amb 5 punts– entrava a la pista per contrarestar els punts turcs, i Rice, amb el seu tercer triple, posava de nou el Barça per davant a falta de dos minuts per al descans (33-35). Els últims 120 segons han marcat el que vindria al tercer període. I és que els homes de Bartzokas han acabat cedint nombrosos rebots que el Galatasaray no ha desaprofitat per posar el 39-35 abans del descans.

La represa ha deixat el Barça hipnotitzat. Un parcial de 5 a 0 allunyava els culers del marcador (44-35). Micov continuava amb el seu festival de triples i ampliava la distància en uns moments marcats per la disbauxa. Rice, en el paper de líder, intentava mantenir el nivell. I és que un parcial de 0-7 del ‘2’ blaugrana apropava el conjunt de Bartzokas al marcador (49-44). El que semblava l’oportunitat d’or per capgirar el marcador ha acabat sent, de nou, el que animava el conjunt turc a posar una marxa més.

El tercer període ha acabat amb un avantatge quasi definitiu: 61-48 i un Barça a remolc. Els punts de Rice –22 punts totals– sostenien un Barça Lassa que veia com ni la reaparició de Claver i Doellman canviava la dinàmica. Eriksson, amb cinc punts consecutius, apropava el Barça al marcador (66-59).

A falta de cinc minuts es presentava l’última oportunitat per al Barça Lassa de capgirar l’electrònic i endur-se la cinquena victòria. No obstant això, de nou Guler, amb el seu tercer triple consecutiu –4 en total–, i un triple de Diebler deixaven el Barça noquejat i sense opcions i cedint la victòria per 78-64.