FC Barcelona Lassa – Helvetia Anaitasuna: La rotació sentencia una altra victòria (30-22)

Els blaugranes, amb la participació de jugadors menys habituals i els golejadors repartits, ha aconseguit un altre triomf al Palau en l'últim partit de l'any

El FC Barcelona Lassa d’handbol ha sumat una nova victòria al Palau Blaugrana en la visita de l’Helvetia Anaitasuna. En un duel que s’ha mantingut igualat fins a la recta final, la profunditat de banqueta i la bona defensa blaugrana ha permès sentenciar un altre triomf que manté la imbatibilitat culer. Lazarov, amb sis gols, i Ariño, amb cinc, han estat els màxims anotadors d’un Barça Lassa en què jugadors menys habituals han tingut un alt protagonisme. D'aquesta manera, el conjunt de Xavi Pascual s'acomiada de l'any 2016 amb bones sensacions.

Dos gols seguits de Jallouz han donat el primer avantatge als blaugrana i ja no el deixaria escapar en cap moment del matx. Amb l’efectivitat del tunisià i els gols de Saubich des de l’extrem, el Barça ha anat mantenint l’avantatge de dos i tres gols (8-5, minut 10). L’Anaitasuna no ha baixat el nivell d’intensitat en cap moment, i ha seguit el ritme del Barça Lassa. Els visitants han plantejat en molts trams del partit un atac en superioritat renunciant al porter. Això els mantenia dins del partit, però els culers també ho aprofitaven per marcar a porteria buida quan recuperava en defensa.

Els dos gols de marge al descans (15-13) deixaven tot obert al Palau Blaugrana –amb 1.002 espectadors. Quan l’Anaitasuna intentava igualar el marcador, però, apareixia la figura de Ristovski sota pals. El porter macedoni s’ha mostrat molt segur durant tot el partit. Tot i així, el Barça Lassa tampoc aconseguia marxar en el marcador (19-16). Fins a l’últim quart d’hora, no ha arribat l’empenta final. Víctor Tomás, amb un llançament sense porter, ha situat el 22-17 en el minut 48.

En aquest punt, el desgast físic ha passat factura al conjunt navarrès, i el Barça Lassa ha pogut ampliar el seu avantatge (26-19, minut 54) gràcies als gols de Lazarov i d’Ariño a la contra. Una espectacular doble aturada de Ristovski ha posat el punt final al duel que ha assegurat la 14a victòria a la Lliga Asobal.