El dia que el Barça ja va jugar a Tànger

El dia que el Barça ja va jugar a Tànger

El FC Barcelona disputarà la Supercopa d’Espanya a Tànger, territori on torna després de sis anys. A més, serà la sisena vegada que els blaugranes viatgen al país africà

El 28 de juliol del 2012, el FC Barcelona va visitar per primera vegada Tànger. Era un amistós de pretemporada i el rival va ser el Raja Club Athletic Casablanca (0-8 a favor dels culers). Messi ja va deixar la seva firma en aquesta ciutat marroquina amb un hat-trick. Alexis (2), Dani Alves, Sergi Gómez i Deulofeu van arrodonir la còmoda golejada de l’equip entrenat per Tito Vilanova.

L’estadi d’aquell amistós fou el mateix que acollirà la Supercopa d’Espanya entre Barça-Sevilla, el Stade Ibn Battouta. Així doncs, la final contra el conjunt de Nervión (22.00 hores, hora de Barcelona), el primer partit oficial del curs 2018/19, serà el segon matx en aquest territori del nord del Marroc.

Altres precedents al Marroc

Marroc és un país conegut pels partits dels blaugranes. Perquè han jugat cinc vegades al llarg de la història. Tres a Casablanca i dos a Tetuan. El primer precedent data el 6 de maig de 1951 contra l’Atlético Tetuan corresponent als quarts de final de la Copa –una competició que acabaria guanyant el Barça. En aquest partit ja despuntava Kubala, que tot just portava tres partits amb la samarreta culer. La temporada següent el Barça es tornaria a enfrontar a l’equip de la ciutat de Tetutan, però en Lliga.

Casablanca va ser la seu dels següents partits blaugranes al Marroc. Dos d’aquests matxs es van enquadrar en el Trofeu Mohamed V de l’any 1969. Una competició que el Barça acabaria aixecant gràcies a les victòries sobre el São Paulo i el Bayern de Munic. Cinc anys més tard, el 1979, el FC Barcelona es tornà a desplaçar a la ciutat de l’oest de Marroc per jugar davant el WAC Casablanca. I el resultat tornà a ser positiu pels culers, 0-3. Per tant, el Barça sempre ha aconseguit sortir victoriós del Marroc.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut