Barça Femení – Llevant UD: Golejada completa i coral (4-0)

Tres gols en cinc minuts de Bárbara, Jenni i Ange Koko a la segona part completen una victòria contra un rival directe iniciada ben aviat amb una diana d’Andressa Alves

El Barça Femení ha començat l’any de la millor manera possible. Les noies de Xavi Llorens han mantingut la solidesa al Miniestadi per imposar-se clarament al Llevant, que fins aquesta jornada estava empatat a punts amb les blaugranes. Un gol d’Andressa Alves ha obert el camí del triomf ben aviat, i una ràfega de cinc minuts d’efectivitat total a la segona part ha completat el triomf amb gols de Bárbara, Jenni Hermoso i Ange Koko. Després d’un partit molt complet de 90 minuts de superioritat, les culers continuen a només un punt del líder.

El partit ha començat anivellat. Cap dels dos equips s’ha fet dominador clar del joc, però la qualitat del Barça ha decantat la balança aviat. Als deu minuts, en la primera ocasió clara del matx, Andressa Alves ha recollit una pilota morta a l’àrea després d’una jugada d’Alexia i ha avançat les blaugranes amb un xut ajustat. A partir del gol, el partit ha canviat completament. Les de Xavi Llorens han controlat la pilota i han jugat amb criteri. Mariona ha tingut una contra molt clara, i Losada ha rematat per sobre del travesser.

Domini i paciència

La millora era notable, i el Barça ha tingut uns minuts d’assetjament a la porteria de Bermúdez que han seguit amb un domini més pacient. Superada la mitja hora, Jenni Hermoso ha rematat al travesser una centrada de Melanie. Les arribades per la banda esquerra de l’andalusa han creat les ocasions més clares de les culers. El Llevant ha fet el seu primer xut entre pals des de 40 metres provant de sorprendre una Ràfols atenta –que ha substituït Paños, lesionada en l’escalfament.

Als últims minuts de la primera part el Barça Femení ha merescut ampliar el marcador. Una rematada d’Andressa Alves salvada sota pals, un xut al travesser de Vicky Losada i un intent massa creuat de Jenni Hermoso han estat a punt de fer pujar el 2-0 al Mini. Amb un doble canvi al descans, el Llevant ha fet un pas endavant a la represa. Ha pressionat el Barça i les culers no han creat ocasions amb tanta facilitat. Les valencianes, a més, han portat més perill a la porteria de Ràfols.

Revolució golejadora

L’entrada d’Ange Koko i Bárbara Latorre ha renovat l’atac blaugrana. Han imprès més velocitat, i Bárbara ha aconseguit, després de molts minuts mereixent-lo, el 2-0 amb un xut mossegat des de l’interior de l’àrea. Ella mateixa, tres minuts després, ha assistit perquè Jenni Hermoso fes el tercer a plaer. I, just després, Olga Garcia –que acabava d’entrar al terreny de joc– ha assistit per a Ange Koko, que ha marcat el 4-0 a porteria buida després de driblar la portera. El Barça ha deixat sentenciat el partit amb una ràfega de cinc minuts d’atac i efectivitat.

Els últims minuts han estat un monòleg blaugrana. Ange Koko ha fet anar de corcoll la defensa valenciana, i les ocasions s’han repetit una rere l’altra a la porteria de Bermúdez. El 4-0, però, ja no s’ha mogut del marcador, i el Barça Femení ha sumat la primera victòria del 2017. Un triomf que manté l’equip de Xavi Llorens a un punt del líder i allunya el Llevant a tres. La setmana vinent –dissabte a les 16 hores– les blaugranes rebran la visita del Granadilla, un dels equips revelació del curs.