SD Eibar – FC Barcelona: Amb l’obligació de vèncer

SD Eibar – FC Barcelona: Amb l’obligació de vèncer

Quatre dies després de guanyar la Reial Societat a Anoeta a la Copa, els de Luis Enrique tenen un altre desafiament clau al País Basc, aquest cop a Ipurua, en el darrer partit de la primera volta de la Lliga

Acaba la primera volta de la Lliga 16/17. I el FC Barcelona visita l’Eibar a Ipurua (20.45 hores, Partidazo) amb un objectiu clar: confirmar la millora de l’equip i mantenir les distàncies respecte de l’actual líder de la Lliga. Així doncs, enmig de l’eliminatòria dels quarts de final de la Copa del Rei contra la Reial Societat, i després de trencar la maledicció d’Anoeta (1-0), aquest diumenge els blaugranes tornen a viatjar cap a terres basques, però conscients que no serà un duel fàcil.

Perquè l’Eibar milita en la novena posició de la Lliga i presenta uns bons números com a local, amb cinc victòries, dos empats i dues derrotes en nou partits. El seu estil de joc, a més, obligarà els de Luis Enrique a esforçar-se de valent, ja que els de Mendilibar pretenen sotmetre el Barça a una gran pressió.

Luis Enrique ho sap i, conscient que els guipuscoans “seran fidels al que han fet fins ara per estar on estan a la Lliga”, ha reconegut: “Necessitem ser precisos amb la pilota, estar ben posicionats per trobar solucions i pressionar bé un equip que té la gran qualitat de jugar per les bandes”.

Mendilibar també ho té clar

No van anar tan bé les coses per a l’Eibar a la Copa, ja que va perdre a l’anada dels quarts de final per un contundent 3-0 contra l’Atlètic de Madrid. Els bascos, doncs, volen girar full contra el Barça, i l’entrenador té clar com ho vol fer: “L’estil de joc del Barça i de l’Atlètic de Madrid no tenen res a veure i això et fa canviar la teva manera de jugar vulguis o no vulguis. Ara contra el Barça hi ha dues opcions: pressionar alt o esperar a la teva pròpia àrea. I nosaltres escollirem la primera”, va assegurar a la roda de premsa prèvia.

Així doncs, el Barça haurà de superar aquesta pressió i mantenir la possessió per portar el pes del matx. Al davant, però, no es trobarà ni amb el porter Asier Riesgo ni amb els defenses Iván Ramis, Anaitz Arbilla i David Juncà, així com tampoc amb el davanter Kike García, tots cinc lesionats.

El Barça, sense Iniesta

El duel de Copa de dijous contra la Reial Societat va deixar un bon premi per al Barça, amb el triomf en un camp on feia vuit partits que no es guanyava, però també una notícia desagradable. I és que Iniesta, amb una petita lesió al soli, va haver de ser substituït i, tot i que no és gaire greu, no ha entrat a la convocatòria per al partit contra l’Eibar. Tampoc no ho ha fet Rafinha, que continua amb la seva evolució, ni Mascherano, que ha de complir cicle de targetes grogues. Jordi Masip, per decisió tècnica, tampoc no forma part de la llista de convocats que integren Ter Stegen, Cillessen, Piqué, Rakitic, Sergio, Denis, Arda, Suárez, Messi, Neymar Jr, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes, Aleix Vidal, Umtiti i Mathieu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut