Triomfs a les darreres anades dels vuitens de final a la Lliga de Campions

Triomfs a les darreres anades dels vuitens de final a la Lliga de Campions

Els blaugranes han vençut en els tres últims partits d’anada dels vuitens de final de la Champions, tots tres fora de casa

Al FC Barcelona acostuma a portar-li sort el fet de jugar l’anada dels vuitens de la Lliga de Campions fora de casa. En les darreres tres temporades els blaugranes han aconseguit treure bons resultats a domicili, tres triomfs per encarrilar el pas a la següent ronda.

El curs 2013/14 els barcelonistes van vèncer a l’Eithad Stadium 0-2 davant el Manchester City, amb gols de Leo Messi i Dani Alves. Aquest resultat va permetre al Barça afrontar amb més tranquil·litat la tornada al Camp Nou, la qual va acabar amb triomf culer per 2-1 gràcies als gols, també, de Messi i Alves.

La campanya següent, la 2014/15, de nou va ser el City el conjunt que es va creuar en el camí dels blaugranes als vuitens de final de la Lliga de Campions. Aquest cop el resultat a l’anada a Manchester va ser d’1-2, amb un doblet de Luis Suárez en el primer partit en el qual l’uruguaià tornava a terres britàniques després de marxar del Liverpool. A la tornada, els de Luis Enrique van certificar el pas als quarts vencent per 1-0 amb gol d’Ivan Rakitic i amb Ter Stegen parant un penal a Agüero, en una temporada en què el Barça acabaria aconseguint el triplet.

Finalment, el curs passat l’anada dels vuitens també va ser a Anglaterra. L’escenari, però, va passar de Manchester a Londres, i l’Arsenal d’Arsene Wenger va ser el primer escull dels culers a la fase del KO de la Champions. Els blaugranes van vèncer a l’Emirates per 0-2 amb un doblet de Leo Messi, i van acabar de rematar els anglesos a la tornada a l’Estadi amb un 3-1, amb un gol de cada membre del trident.

Aquesta temporada el rival ja no serà un equip de la Premier, sinó el PSG d’Unai Emery. En les darreres edicions de la Lliga de Campions els francesos han estat també un conjunt habitual a l’hora de creuar-se en el camí del Barça, amb un balanç força favorable als blaugrana: tres triomfs, dos empats i només una derrota. El que sembla clar és que ens espera una eliminatòria apassionant entre dos dels millors equips d'Europa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut