Samuel Eto’o: del Leganés al Camp Nou

Samuel Eto’o: del Leganés al Camp Nou

La trajectòria de Samuel Eto’o, un dels millors davanters de la història del Club, va començar al Leganés, el rival d’aquest diumenge a la Lliga

Amb només 16 anys, Samuel Eto’o arribava a Leganés per fer-se un lloc a la Lliga Espanyola. Cedit pel Reial Madrid, el seu pas per Butarque –tot i ser fugaç– va ser el primer esglaó d’una trajectòria que el va dur a l’elit del futbol. Mentre el Barça de Van Gaal es proclamava campió de la Lliga 1997/98, Eto’o liderava la permanència del Leganés a Segona Divisió. L’èxit, però, encara va tardar a arribar. Una temporada i mitja dividida entre l’Espanyol i el Reial Madrid van portar el davanter camerunès a Mallorca, on va superar totes les expectatives en els cinc cursos que va formar part del conjunt balear.

El seu rendiment no va passar desapercebut i va cridar l’atenció de la direcció esportiva del FC Barcelona, que no va dubtar a apostar per Samuel Eto’o. El ‘9’ blaugrana es va incorporar al Barça de Rijkaard la temporada 2004/05, mentre es construïa un equip que ja forma part de la història del Club. Durant cinc temporades, Eto’o va formar part d’una de les millors etapes esportives de l’Entitat. Els seus gols –en va aconseguir 130 en 199 partits oficials– van ser decisius per a la consecució dels èxits blaugrana.

Amb un palmarès envejable tant en l’aspecte col·lectiu –3 Lligues, 2 Lligues de Campions, 2 Supercopes d’Espanya i 1 Copa del Rei– com en l’individual –3 cops millor futbolista africà de l’any, 2 Botes de Bronze europees i 2 temporades màxim golejador de la Lliga Espanyola–, Eto’o va destacar per marcar en els moments decisius. A Llevant, a la primera Lliga de Rijkaard, va fer el gol en l’empat dels blaugranes al Ciutat de València. També va ser clau en les dues Lligues de Campions guanyades: tant a l’Stade de France com a Roma va ser l’autor del primer gol culer a les dues finals.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut