El FC Barcelona espera rival als quarts de final de la Lliga de Campions en el sorteig de Nyon

El FC Barcelona espera rival als quarts de final de la Lliga de Campions en el sorteig de Nyon

El Barça coneixerà aquest divendres a les 12 hores el seu rival als quarts de final de la Lliga de Campions en el sorteig que es realitzarà a la seu de la UEFA

Pocs s’imaginaven al minut 87, quan el Barça guanyava 3-1 el PSG i necessitava tres gols per classificar-se, que aquest divendres el FC Barcelona estaria al bombo dels millors vuits equips d’Europa d’aquesta temporada. Però la gesta històrica inoblidable ha permès que els blaugranes estiguin vius a la màxima competició continental i que la seva bola aparegui als bombos dels quarts de final de la Lliga de Campions per desena temporada consecutiva. Una altra fita increïble per a un equip que suma més d’una dècada d’èxits. A la seu de la UEFA, a Nyon, ja està tot a punt per a un sorteig que es realitzarà a les 12 hores. Un sorteig que és pur i en què ara ja pot tocar qualsevol dels equips classificats.

Al sorteig hi haurà fins a cinc lligues representades per vuit equips diferents. Tres de la Lliga espanyola (Barça, Reial Madrid i Atlètic de Madrid); dos de la Bundesliga (Bayern de Munic i Borussia de Dortmund); un de la Premier League (Leicester); un de la Lliga italiana (Juventus), i un de la francesa (Mònaco). La Lliga absent serà la portuguesa, després que Porto i Benfica caiguessin eliminats davant la Juventus i el Dortmund, respectivament.

Els precedents recents

Amb quatre dels equips classificats el Barça hi té precedents en els últims anys. El més recent va ser amb l’Atlètic de Madrid, als quarts del curs passat, en què els blaugranes no van poder passar l’eliminatòria. Aquest rival també va ser el botxí dels culers el 2014, a la mateixa ronda, de la mateixa manera que també ho va ser el Bayern a les semifinals el 2013. Això sí, els altres tres rivals amb els quals el Barça té molt bons precedents recents són la Juventus, el Bayern i el Reial Madrid. Amb els italians el Barça va aixecar la cinquena Lliga de Campions de la seva història a Berlín, títol que significava el segon triplet de la història del Club, el primer de Luis Enrique com a tècnic.

El Bayern va ser el rival que els blaugranes van eliminar abans d’accedir a la final del 2015, amb un resultat històric de l’anada per 3-0. L’últim Clàssic europeu va tenir lloc el 2011, quan el Barça va eliminar els blancs a les semifinals amb un doblet històric de Messi al Bernabéu (0-2) i un empat al Camp Nou (1-1) i va accedir a Wembley, escenari de la quarta Lliga de Campions blaugrana.

Les dates de l’eliminatòria

El sorteig preveurà també l’ordre dels emparellaments. Les anades es disputaran l’11 i el 12 d’abril, mentre que les tornades seran una setmana més tard, el 18 i 19 d’abril. Un cop es coneguin els quatre equips classificats, el sorteig de semifinals es realitzarà el divendres 21 d’abril, també a Nyon i a les 12 hores. Abans, però, aquest divendres el Barça coneixerà el rival al qual s'haurà d'enfrontar i la ciutat que haurà de visitar per apropar-se una mica més a la somiada final de Cardiff del 3 de juny.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut