RC Deportivo de la Corunya – FC Barcelona: Riazor posa punt final a la ratxa (2-1)

Després de 19 partits sense perdre a la Lliga, els blaugranes s’han deixat tres punts a Galícia a causa de dues accions a pilota aturada

Dos gols a pilota aturada han acabat amb la ratxa del Barça de tota una volta de la Lliga sense conèixer la derrota. Els homes de Luis Enrique han caigut a Riazor contra el Deportivo de la Corunya (2-1) després de 19 partits, i ja no depenen d’ells mateixos per aixecar el títol. Els gallecs s’han avançat abans del descans, i Luis Suárez ha igualat el marcador just en arrencar la segona part. Tots dos equips han buscat el gol del triomf, però l’ha acabat trobant el Dépor, també en un llançament de córner.

El duel ha començat pesat. Sense joc brillant en cap dels dos camps, i sense arribades a porteria. Els blaugranes, a poc a poc, han anat prenent la iniciativa, i Messi ha aparegut per associar-se amb Suárez. Abans de la mitja hora, Suárez ha donat el primer avís important, però la seva rematada ha anat a les mans de Lux. Les arribades d’André Gomes i Sergi Roberto també han buscat els davanters culers, però sense èxit. El Dépor tancava espais i intentava sortir en velocitat. En una d’aquestes, Ter Stegen s’hi ha lluït a rematada de Joselu. Però a la sortida d’aquell córner el mateix davanter local ha aprofitat una pilota morta a l’àrea per inaugurar el marcador.

La reacció del Barça ha estat immediata –xut de Suárez al lateral de la xarxa–, però el descans s’hi ha interposat. En sortir dels vestidors, ara sí, l’empat no s’ha fet esperar. El ‘9’ blaugrana, de primeres i sense pensar-s’ho, ha convertit en gol una pilota que rondava a l’àrea. L’1-1 ha provocat un impuls en tots dos equips. El Dépor ho ha provat amb una ocasió de Fajr, i el Barça ho ha fet mitjançant Messi. Podia passar de tot i, com al primer temps, la pilota aturada ha decidit. Després d’un pal d’Arribas, Bergantiños ha rematat el servei de córner a gol.

Es repetia la història d’abans del descans, i Suárez ha protagonitzat la reacció. Lux ha intervingut per evitar el segon empat, i el partit s’ha trencat. La pilota ha anat amunt i avall, amb accions a les dues porteries. En una es buscava l’empat, i a l’altra la sentència. Al tram final el Barça s’ha abocat del tot a l’àrea de Lux, però no ha trobat el gol que buscava. Ja en temps de descompte, Ter Stegen i Jordi Alba han salvat una doble ocasió molt clara de Fajr, i l’àrbitre ha acabat assenyalant el final, que ha segellat la primera derrota del Barça a la Lliga des del 2 d’octubre del 2016.