Juventus FC – FC Barcelona: Com si fos una final

Juventus FC – FC Barcelona: Com si fos una final

Els de Luis Enrique afronten l’anada dels quarts de la Champions contra un rival exigent, especialment com a local, en un partit que retrobarà catalans i italians després de la final de Berlín de l’any 2015

Ja som a la recta final de la Lliga de Campions. Després de pràcticament un mes d’inactivitat, la màxima competició europea retorna aquest dimarts amb un parell de partits de l’anada dels quarts de final, un dels quals enfrontarà el FC Barcelona contra la Juventus a Itàlia (20.45 hores, TV3/Antena3).

Un viatge cap a Torí que és possible gràcies a l’èpica remuntada contra el PSG, que va donar als de Luis Enrique l’oportunitat de ser, per desena temporada consecutiva, en aquesta ronda de la Champions. I, com no podia ser d’una altra manera, no la volen desaprofitar.

Ciao, di nuovo

En el record, la final de la Champions que el FC Barcelona va guanyar contra la Juventus l’any 2015 (3-1), que va significar la cinquena ‘Orelluda’ per als blaugrana.  D’ençà, però, l’equip italià, que segueix entrenat per Massimiliano Allegri, ha canviat força. Tant que només quatre dels onze titulars que van defensar la samarreta de la Vecchia Signore en aquell duel continuen en la plantilla bianconeri.

En aquella ocasió, però, es van enfrontar a l’Olympiastadion de Berlin. Ara, en primera instància, ho faran al Juventus Stadium de Torí, escenari en què el Barça haurà de trencar una ratxa negativa històrica. Perquè l’equip blaugrana no ha guanyat cap dels quatre partits que hi ha jugat (dos empats i dues derrotes), comptant Champions, Recopa i Copa de Fires.  

Un rival difícil, invicte en aquesta edició de la Lliga de Campions, que respecte el 2015 ha incorporat grans jugadors, com ara Higuaín o Dybala, i que compta amb l’aliança d’un fortí espectacular. Perquè, a més, se suma que no perd a casa des del 23 d’agost del 2015, amb una ratxa actual de 15 triomfs consecutius -7 gols en contra, 34 a favor-.

Amb tot això, Luis Enrique és conscient de la dificultat de l’empresa, però té clar què ha de fer l’equip per superar aquesta prova.

Un retrobament especial

Amb la baixa de Pjaca per lesió, Allegri ha convocat tots els disponibles. I, per sobre de tots els noms, en destaca un que porta grans records per al FC Barcelona. És el de Dani Alves, que va ocupar el lateral dret blaugrana durant vuit temporades. Es l’hora, doncs, que després que l’estiu passat no seguís al Club, el brasiler es retrobi per primera vegada amb els que van ser els seus companys de vestidor. Ho podrà fer amb la gran part d’ells, perquè Luis Enrique ha convocat tots els seus jugadors a excepció del recentment intervingut Rafinha, a més dels jugadors del Barça B Carles Aleñá i Àlex Carbonell.

Ara, trepitjat ja l’escenari del partit, en un suau entrenament que va servir com a primer contacte, només queda comptar les hores perquè comenci aquest gran duel. El Barça i la Juve buscaran un lloc a les semifinals de la Champions. I el primer pas per aconseguir-ho passa per Torí.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut