FC Barcelona B – AE Prat: Victòria i... campions de Lliga! (2-0)

El filial blaugrana guanya amb gols de Cardona i Perea i segella una extraordinària temporada regular amb el campionat del Grup 3 de Segona B

Amb un triomf sòlid davant del seu públic i dues jornades encara per disputar-se, el Barça B s’ha proclamat campió del Grup 3 de la Segona Divisió B, un fet que no passava des de feia 15 anys. La fita serveix per completar una temporada regular somiada pels de Gerard López, que han sumat 76 punts i tindran l’oportunitat de sumar-ne encara sis més. Contra el Prat, un equip que es juga les seves opcions de salvació, han realitzat un partit molt complet, i, sense gaires patiments, s’han imposat per 2-0 amb gols de Cardona i Perea.

El filial barcelonista ha sortit molt motivat al terreny de joc del Miniestadi, amb la intenció de no ajornar una setmana més la consecució del títol de Lliga. Així, els blaugranes han estat els dominadors absoluts del primers minuts. Al minut 3, la centrada xut de Palencia l’ha aprofitat Cardona, en una acció d’autèntic ‘killer’, per posar la bota i sorprendre tothom marcant el primer del matx. Difícil començar millor.

El Barça B ha controlat el joc amb autoritat durant el primer quart d’hora, tot i que el Prat ha anat despertant-se a poc a poc. Dos córners consecutius trets amb molt de perill al minut 20 han demostrat que la pilota aturada seria una de les principals armes dels del Baix Llobregat. El comandament del partit fins al descans, però, ha estat per al Barça, que ha tingut en un remat alt de Romera i dos xuts de Gumbau les seves millors aproximacions.

Perea sentencia amb un golàs

A la segona meitat, el Barça ha sortit amb la intenció de sentenciar el duel com més aviat millor. Al minut 55 ha tingut una gran oportunitat de fer el segon amb el xut d’un penal, però Toni, el porter visitant, ha estat molt encertat en evitar el gol de Gumbau. Això no ha alterat gens ni mica els barcelonistes, que en l’acció següent han provocat una falta perillosa des de la frontal. L’execució de Perea, amb un xut que ha tocat el travesser i ha acabat al fons de les malles, ha estat sensacional (2-0).

El matx semblava ben encarrilat, però els locals han continuat a la seva, buscant la porteria contrària. Al minut 62, una gran triangulació entre Kaptoum, Cardona i Romera ha acabat amb la intervenció de Toni per evitar el tercer. La tranquil·litat amb què transcorria el partit s’ha vist interrompuda per l’expulsió en una mateixa jugada d’un futbolista de cada equip, Fali per als blaugranes i Pluvins per als potablava.

Ja amb vint jugadors sobre el terreny de joc, el duel ha entrat en una fase de més descontrol, i el Prat, que no hi tenia res a perdre, ha apujat línies. No obstant això, el Barça B no ha patit gaire per conservar el resultat. De fet, al minut 86 ha tingut una ocasió claríssima per marcar el 3-0 en un xut de Mboula que se n’ha anat alt. El resultat s’ha mantingut ja inamovible, i els 1.679 aficionats del Miniestadi han aprofitat els minuts finals per celebrar el campionat de Lliga.

Amb el xiulet final, l’eufòria s’ha desfermat entre els jugadors culers, que han agraït a l’afició tot el seu suport. Abans del play-off d’ascens quedaran dos partits per disputar-se, el de la setmana que ve al camp de l’Espanyol B i contra l’Ebro en l’última jornada.