Espanyol – FC Barcelona: La Lliga passa pel derbi

Espanyol – FC Barcelona: La Lliga passa pel derbi

(20.45 hores, Movistar Partidazo) Els de Luis Enrique afronten una de les sortides més complicades del campionat amb l’objectiu de sumar tres punts més que els permetin continuar liderant la classificació

Partit transcendental el que ha de disputar el FC Barcelona aquest dissabte davant l’Espanyol (20.45 hores, Movistar Partidazo). La Lliga està a punt de posar punt final, i resten quatre jornades apassionants en què el Barça té totes les opcions encara vives de revalidar el títol. Els blaugranes volen guanyar tots els partits que queden per acabar el campionat i esperar que el Reial Madrid punxi en algun, perquè, tot i ser el Barça el líder, els blancs tenen un compromís menys. Per tot això, els de Luis Enrique només pensen en la victòria davant l’Espanyol, un equip que sempre posa les coses difícils, i més encara al seu estadi, territori on el Barça ha aconseguit quatre triomfs (1-5, 0-2, 0-1 i 0-2) i tres empats a la Lliga (0-0, 1-1 i 0-0). També hi ha un precedent a la Copa on el Barça va guanyar per 0-2 amb doblet de Munir el curs passat.

Un derbi sempre és un derbi. La rivalitat entre tots dos conjunts és present en cada enfrontament directe, i els barcelonistes són conscients que no només hauran de saber combatre un equip que està fent una gran temporada, sinó que també hauran de superar la pressió ambiental. “Sabem la dificultat que té jugar un derbi”. Són paraules de Luis Enrique, que espera que els culers siguin capaços d’assolir el triomf “a través de les seves qualitats”.

Sense Iniesta, però amb Neymar Jr

El Barça arriba al matx amb una bona injecció de moral després de guanyar el Clàssic (2-3) i l’Osasuna per golejada al Camp Nou (7-1). El partit contra els blancs va fer agafar molta confiança a la plantilla, que va veure com se situaven líders guanyant a l’últim minut al Bernabéu. Amb Messi inspirat, amb quatre dianes en dos partits i havent assolit la fita de 500 gols amb el Barça, i amb Neymar Jr ja disponible després de finalitzar el període de sanció, el Barça tornarà a comptar amb el trident al complet per continuar sumant de tres en tres. Per a aquest partit el tècnic asturià no disposarà d’Andrés Iniesta, amb molèsties a l’adductor de la cama dreta a més dels ja coneguts lesionats Rafinha, Aleix Vidal i Mathieu. Masip tampoc hi serà descartat per decisió tècnica. Carles Aleñá, del Barça B, completa la convocatòria.

L’equip blanc-i-blau, per la seva banda, no es vol rendir en la seva lluita per les posicions europees i aspira a aconseguir una victòria per pressionar els seus rivals directes. “S’ha de ser valent, però no inconscient. Si cometem errors és un equip que sap com aprofitar les seves virtuts”, ha comentat el tècnic Quique Sánchez Flores sobre com disputar el partit al Barça. El preparador de l’Espanyol ha convocat 19 jugadors, entre els quals Aaron, després de recuperar-se de les seves molèsties, i també Hernán Pérez, recuperat de la seva lesió. A les 20.45 hores començarà un derbi apassionant en què el Barça s’hi juga la Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut