El FC Barcelona ret homenatge a Carlos Naval pels seus 30 anys com a delegat del primer equip

El FC Barcelona ret homenatge a Carlos Naval pels seus 30 anys com a delegat del primer equip

El president Bartomeu li fa entrega d’una placa commemorativa, en els prolegòmens del partit es visualitza un vídeo de tribut i la família li dóna una samarreta signada pels jugadors

Carlos Naval ha rebut avui l’homenatge institucional i dels tècnics i els jugadors del Club amb motiu dels 30 anys que ha complert com a delegat del primer equip. Al final del partit, el president Josep Maria Bartomeu, acompanyat de bona part de la Junta Directiva, del director executiu Òscar Grau i del director d’esports professionals, Albert Soler, li ha fet entrega d’una placa commemorativa en agraïment als 30 anys de servei a l’Entitat. Naval va debutar la temporada 1986/87, i en aquests anys ha compartit vestidor amb els jugadors i entrenadors que han protagonitzat el millor Barça de la història. A més, ha acumulat unes xifres espectaculars, amb 2.157 partits i 57 títols, entre els quals les cinc Copes d’Europa del FC Barcelona.

L’homenatge, però, ha començat abans del partit, quan s’ha passat pel videomarcador del Camp Nou un vídeo testimonial en el qual han participat alguns dels integrants actuals del vestidor, com l’entrenador, Luis Enrique, els capitans Iniesta, Messi, Busquets i Mascherano, i els dos últims capitans, Xavi i Puyol, a més dels delegats de l’Espanyol, Jose Maria Calzón, i del Deportivo, Juan Barros, que són els que més temps han compartit amb Naval a la Lliga.

La família de Carlos Naval també ha participat en l’acte d’homenatge, i la seva filla, Sara, el seu gendre, Xavier, i la seva néta, Jana, li han fet entrega d’una samarreta signada pels jugadors.

La Llotja President Suñol ha viscut avui una gran activitat en el penúltim partit a casa d’aquesta temporada. En els prolegòmens de l’enfrontament el president Bartomeu ha rebut el fill de Pere Cusola, un altre empleat que va estar vinculat al Barça durant part de la seva vida exercint funcions diverses. Als anys quaranta va ser atleta barcelonista fins que va perdre un braç en un accident. L’any 1950 va ser masover de la Masia quan els terrenys del futur Camp Nou van ser comprats pel Club, i entre l’abril del 1956 i el setembre del 1957 va ser el guia de les visites a les obres del Camp Nou. Des del 1965 i fins a la seva jubilació, l’any 1986, va ser el porter dels vestidors del primer equip. Jubilat al febrer del 1986, va morir el 27 d’agost del 1987. Bartomeu ha entregat a Pere Cusola fill una fotografia del seu pare com a record.

Ladislao Kubala també ha tingut protagonisme avui al Camp Nou. Al matí s’ha presentat el llibre Aquel por el que se construyó el Camp Nou, i abans del partit el president Bartomeu, acompanyat del directiu Pau Vilanova, ha saludat Mojmir Stasko, l’autor, i Julius Sefcik, l’editor. Posteriorment, el president i Vilanova s’han trobat amb una delegació diplomàtica hongaresa amb motiu de l’homenatge que dilluns el Consolat d’Hongria retrà a Kubala al Palauet de Pedralbes pel 90è aniversari de la seva mort, que es commemorarà el 10 de juny.

Entre els actes previs al partit també ha tingut lloc la salutació del president Bartomeu, acompanyat del vicepresident primer Jordi Cardoner i de la vicesecretària de la Junta Directiva, Maria Teixidor, als pares d’Alan Montoliu amb motiu del recent simposi #contraelbullying, que es va celebrar la setmana passada a l’Auditori 1899. En aquest simposi es va generar el Manifest Alan, les bases per sensibilitzar i comprometre la societat civil contra l’assetjament escolar i aconseguir el disseny i la implementació de polítiques efectives per combatre aquesta problemàtica. La Fundació i el Col·lectiu FU han llançat una campanya de signatures per adherir-se al Manifest Alan a través de la plataforma Change.org per lluitar contra la violència infantil i juvenil.

Per la Llotja President Suñol també ha passat l’exboxejador Alfredo Evangelista, que va ser campió d’Europa dels pesos pesants al 1978. El boxejador d’origen uruguaià, que va arribar a combatre amb Mohamed Alí, és un gran seguidor blaugrana i ha rebut una samarreta personalitzada amb el seu nom de mans del president Bartomeu.

L’actor i director català Julio Manrique també ha estat entre els convidats avui a la Llotja President Suñol, acompanyat del seu fill Samuel, que la setmana passada va fer 15 anys i va demanar al seu pare poder veure un partit al Camp Nou com a regal. Manrique està assajant actualment l’obra Eva, de la qual és coautor i en què dirigirà el grup T de Teatre en aquesta obra que ha creat amb motiu dels 25 anys d’aquesta companyia formada per un quartet d’actrius.

Josep M. Garcia Maranges, president del Club Esportiu Hispano Francès, també ha estat saludat pel president Bartomeu i el directiu Vilanova amb motiu de la presentació del Torneig Internacional Ciutat de Barcelona de tennis femení.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut