El congrés més important del món de medicina i ciències del futbol se celebra el proper cap de setmana al Camp Nou

El congrés més important del món de medicina i ciències del futbol se celebra el proper cap de setmana al Camp Nou

La International Conference on Sports Rehabilitation and Traumatology, que inclou la 9a edició del MuscleTech Network, organitzat pel FC Barcelona, reuneix 2.500 congressistes i 197 conferenciants

El món de les ciències de l’esport i la medicina del futbol se cita del 13 al 15 de maig a les instal·lacions del Camp Nou per celebrar el congrés més important del món, la International Conference on Sports Rehabilitation and Traumatology. Aquesta trobada, organitzada per Isokinetic Medical Group conjuntament amb la FIFA i amb el suport del FC Barcelona, arriba a la 26a edició consolidada com un congrés de referència mundial, que reunirà 2.500 delegats i 197 conferenciants de 90 països. Aquest congrés s’emmarca dins de les activitats del projecte Barça Innovation Hub, que forma part del Pla Estratègic 2015-2021 i que té com a objectiu convertir-se en el centre més important del món de coneixement i innovació esportiva.

El programa científic del congrés tindrà com a fil conductor El futur de la medicina del futbol i durant tres jornades, els dies 13, 14 i 15 de maig, els millors especialistes del món impartiran conferències magistrals, trobades de debats i les diferents societats científiques celebraran workshops per presentar les seves novetats.

El congrés es presenta com una excel·lent oportunitat de trobar sinergies entre les idees innovadores dels joves especialistes i l’experiència dels professionals més reconeguts en aquests temps. La trobada mèdica explorarà un ampli ventall de temes relacionats amb la medicina del futbol, des de la prevenció fins a la medicina regenerativa, i se centra també en les últimes innovacions en biomecànica i neurociència.

Isokinetic Medical Group, soci científic del Club en aquest esdeveniment, és líder en l’àmbit mundial en el camp de les lesions esportives, el tractament, la rehabilitació ortopèdica i la recerca, amb més de 30 anys d’experiència en el tractament de pacients en les seves vuit clíniques de tot Europa. Aquest grup mèdic fa 25 anys que celebra aquest congrés a Londres i Milà, i per primera vegada arriba a Barcelona de la mà del Barça Innovation Hub.

L’esdeveniment se celebrarà simultàniament en diferents escenaris de les instal·lacions del Camp Nou: la graderia de Tribuna, on tindran lloc les conferències dels ponents, a la Sala Roma, la Sala París i la sala de premsa Ricard Maxenchs; l’esplanada de l’Estadi, on s’instal·larà un village amb zones d’oci i restauració, i finalment l’Auditori 1899, on se celebrarà el MuscleTech Network.

MuscleTech i la medicina regenerativa

El congrés també inclou la 9a edició del MuscleTech Network, que organitza el FC Barcelona juntament amb la Fundació Leitat, i que ja acumula una important trajectòria que l’ha convertit en una referència en l’àmbit mundial com a fòrum de reunió d’investigadors, metges, fisioterapeutes i preparadors físics per intercanviar i debatre les últimes tendències i innovacions en el camp de les lesions del múscul i el tendó. La 8a edició es va celebrar al mes de octubre passat, i ara es torna a organitzar en el marc del congrés d’Isokinetic. En aquesta ocasió, el MuscleTech tindrà com a tema principal la medicina regenerativa i la utilització de nous productes biològics per millorar el tractament de les lesions musculars i tendinoses.

Declaracions del Dr. Jordi Monés, comissionat de Barça Innovation Hub

  • Isokinetic Medical Group és un soci estratègic molt important pel Barça Innovation Hub, que té l’oportunitat de reunir al Camp Nou els millors especialistes científics i celebrar aquest congrés científic al voltant de l’esport, que és el més important que se celebra al món. És una excel·lent oportunitat d’intercanviar coneixement, que és un dels objectius de Barça Innovation Hub, i fer-ho en un camp tan important per a nosaltres com és la medicina del futbol i en el camp de la traumatologia i la rehabilitació. També tindrem l’oportunitat de celebrar la 9a edició del MuscleTech aprofitant la magnitud del congrés i la seva capacitat de convocatòria”.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut