FC Barcelona – Alabès: El Rei de Copes en vol més

FC Barcelona – Alabès: El Rei de Copes en vol més

(21.30 hores, TV3 i Telecinco) Els de Luis Enrique, que avui dirigirà per últim cop el conjunt blaugrana, volen aixecar la 29a Copa de la seva història per acabar la temporada de la millor manera

S’acaba la temporada i el Barça la vol tancar de la millor manera possible: aixecant la Copa del Rei, la que seria la 29a en la història del Club i la tercera de manera consecutiva. I és que des de l’arribada de Luis Enrique a la banqueta el Barça n’ha conquerit dues de consecutives, i busca igualar el rècord que té el mateix Barça, entre les temporades 1951 i 1953, d’assolir la tercera de manera seguida.

Al davant tindrà un dels conjunts revelació de la temporada. L’Alabès, que va ascendir el curs passat a Primera Divisió i l’ha finalitzat en una meritòria novena plaça, aspira fer història i aconseguir el seu primer títol al palmarès. El conjunt basc ja sap què és guanyar el Barça. Ho va fer ni més ni menys que a principi de curs al Camp Nou, on es va imposar per 1-2. Allò va ser un avís de la seriositat i la qualitat del conjunt entrenat per l’exblaugrana Pellegrino i un presagi de la temporada que ha acabat firmant.

El Barça, però, és el Rei de Copes, amb un total de 28. Ningú li fa ombra en aquesta competició, i ho vol continuar demostrant. Perquè els blaugranes han disputat set finals en els últims nou anys, de les quals n’han aconseguit guanyar quatre, dues al Vicente Calderón, escenari que tornarà a protagonitzar la d’enguany i que, a més, s’acomiadarà per sempre pel trasllat de l’Atlètic de Madrid la temporada vinent al Wanda Metropolitano. Així doncs, aquest també serà l’últim partit del Barça a l’estadi matalasser.

Comiat de Luis Enrique

La final de Copa també servirà per veure per última vegada a la banqueta del Barça Luis Enrique. El tècnic asturià vol tancar la seva etapa al Club “aixecant la Copa”, un títol que, si es tornés a guanyar, durant el seu pas pel Club ningú li hauria estat capaç de guanyar. Aquest títol seria el novè del tècnic al Barça. Com ha assegurat Piqué, és “un dels millors entrenadors de la història” després d’haver aixecat fins ara dues Lligues, una Lliga de Campions, dues Copes del Rei, un Mundial de Clubs, un Supercopa d’Europa i un Supercopa d’Espanya. 

Per a aquest partit, el tècnic asturià s’emporta a Madrid tota la plantilla del primer equip i Marlon, del Barça B, i haurà de descartar fins a cinc jugadors de la convocatòria. Els que segur que no hi seran són Luis Suárez i Sergi Roberto, que viatgen tot i estar sancionats i que, a més, s’estan recuperant de les seves lesions, de la mateixa manera que ho estan fent Rafinha i Mathieu. Piqué, Mascherano i Aleix Vidal, per la seva banda, sí que han rebut l’alta mèdica. En el cas del lateral blaugrana, després d’una llarga lesió que precisament es va fer a Mendizorrotza. A les 21.30 hores rodarà la pilota al Calderón, i el Rei de Copes vol seguir augmentant el seu palmarès per donar el millor comiat a Luis Enrique.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut