El fitxatge de Maradona (IV)

El fitxatge de Maradona (IV)

El 4 de juny de 1982, només 9 dies abans de l’inici del Mundial, Maradona va signar el contracte que el convertia en nou jugador blaugrana.

EL PROTAGONISTA

Diego Armando Maradona (lanús, 1960)

MUNDIAL

Espanya 1982

LA HISTÒRIA

Tot just avui fa 36 anys, es formalitzava el fitxatge de Maradona pel FC Barcelona. El que aleshores era considerat el número 1 del futbol mundial, va arribar a la ciutat comtal en una de les operacions més complexes que ha afrontat el Club. Quan tot just faltaven nou dies per l’inici d’un Mundial on Barcelona prendria un paper protagonista, es va concretar el fitxatge d’”El Pelusa”, quatre anys després de que comences l’interès pel jugador. I és que, quatre anys enrere, Josep Lluís Nuñez va intentar fitxar-lo, però l’aleshores entrenador Lucien Muller va desestimar la incorporació.

Dos anys més tard, es va tornar a provar, però aleshores les fronteres les va posar la AFA, que no volia que el jugador abandonés l’Argentina fins el Mundial de 1982. Finalment, a pocs dies per l’inici de la competició, el Barça va tancar l’operació per 1.200 milions de pessetes (7,2 milions €), una xifra rècord en aquella època.

Amb nomes 21 anys, ‘el 10’ de la selecció argentina, que ja era una figura a nivell mundial, va aixecar una gran expectativa en la seva arribada a Barcelona, ciutat on es disputaria el partit inaugural entre Argentina i Bèlgica (0-1), a la que seria la nova casa de l’argentí, el Camp Nou. La que era una de les candidates a emportar-se el trofeu, liderada pel flamant fitxatge blaugrana, va ser eliminada a la segona ronda, que aleshores estava constituïda per quatre grups, on el primer es classificava per les semifinals. Les derrotes davant d’Itàlia, que va ser la guanyadora d’aquella edició, i Brasil, van suposar l’adéu de l’Argentina.

QUÈ VA PASSAR DESPRÉS?

L’aventura de Maradona pel FC Barcelona va estar marcada per la mala sort. Va formar part del primer equip blaugrana dues temporades, en les quals va patir una hepatitis i una greu lesió al turmell, fets que no van permetre als aficionats del Camp Nou gaudir tot el que s’esperava de la qualitat del crac argentí. Tot i així va poder aixecar una Copa del Rei, una Lliga i una Supercopa d’Espanya.

Dos anys després de la seva arribada, va ser traspassat al Nàpols, on es va consagrar com un dels millors jugadors de la història del futbol. Anys més tard, “El Pelusa” es va patir greus problemes de salut, dels quals en va ser capaç de sortir. El seu lligam amb el futbol va continuar des de les banquetes, i l’any 2008 es va convertir en seleccionador argentí, però el mal paper ofert al Mundial 2010 va provocar el seu adéu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut