El FC Barcelona, el primer equip que guanya les dues primeres jornades de Lliga durant sis temporades consecutives

El FC Barcelona, el primer equip que guanya les dues primeres jornades de Lliga durant sis temporades consecutives

Amb el triomf d’aquest dissabte contra l’Alabès, els blaugranes es converteixen en el primer equip que guanya durant sis cursos seguits les dues primeres jornades de la Lliga

El FC Barcelona suma dos triomfs en dues jornades de Lliga, després d’imposar-se aquest dissabte a l’Alabès a Mendizorrotza (0-2). No és la primera vegada que els blaugranes sumen els tres punts en els dos primers partits de la competició domèstica. I això suposa que el Barça es converteixi en el primer equip de la història de la Lliga que guanya els dos primers duels durant sis temporades consecutives. L’última vegada que el FC Barcelona no va guanyar en les dues primeres jornades va ser  el curs 2010/11, en què els blaugranes van empatar 2-2 contra el Betis a la primera jornada.

A continuació repassem altres dades que ens deixa la segona jornada de Lliga dels homes d’Ernesto Valverde:

  • Gerard Piqué va disputar el seu partit número 400 amb la samarreta del FC Barcelona: 247 a la Lliga, 46 a la Copa del Rei, 87 a la Lliga de Campions, 13 a la Supercopa d’Espanya, dos a la Supercopa d’Europa i cinc al Mundial de Clubs. El defensa blaugrana acumula 35 gols i se situa entre els 13 jugadors de la història del Barça amb més partits.
  • Leo Messi suma 351 gols a la Lliga, després dels dos d’aquest dissabte contra l’Alabès. D’aquesta manera, el crac argentí és el segon jugador de les grans lligues europees que arriba als 350 gols amb un mateix equip. Només el supera Gerd Müller, del Bayern, amb 365.
  • El ‘10’ blaugrana és l’únic jugador en actiu que ha marcat com a mínim un gol a la Lliga en les darreres 14 temporades. Només el supera Xavi (15) a la història del Barça. Messi té el gol sempre a prop, com bé demostren els quatre pals aconseguits en els dos darrers partits
  • Ernesto Valverde entra en el grup d’entrenadors a la història del Barça que han aconseguit guanyar els seus dos primers partits a la banqueta del Barça i sense rebre cap gol: Ljubisa Brocic (1960/61), Terry Venables (1984/85), Johan Cruyff (1988/89), Carles Rexach (1990/91), Louis van Gaal (1997/98), Gerardo ‘Tata’ Martino (2013/14) i Luis Enrique (2014/15 i 2015/16).
  • Paulinho va debutar amb la samarreta del FC Barcelona en substitució d’Andrés Iniesta en el minut 88. El migcampista brasiler va deixar petites mostres del que pot aportar al FC Barcelona i va completar dues passades bones i una recuperació.
  • Valverde confia en la Masia i ho va demostrar amb el fet que va utilitzar vuit homes que han passat pel futbol base blaugrana: Sergi Roberto, Piqué, Alba, Busquets, Iniesta, Aleix Vidal, Messi i Deulofeu.
  • Ter Stegen suma el segon partit consecutiu amb la porteria a zero. En el partit de Mendizorrotza l’alemany va fer dues parades i va tocar la pilota 29 vegades.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut