Alabès – FC Barcelona: Doblet de Messi per seguir creixent (0-2)

Dos gols del crac l’argentí –després d’haver fallat un penal– decideixen un matx molt treballat per part dels homes d’Ernesto Valverde. A més, el brasiler Paulinho ha debutat en partit oficial amb el conjunt barcelonista

Segona jornada i segon triomf del conjunt barcelonista. El FC Barcelona ha superat  l’Alabès de Luis Zubeldía (0-2) gràcies a un doblet de Leo Messi, que prèviament havia fallat un penal. Els culers marxen, així, a l’aturada de seleccions amb els deures fets i amb els sis punts possibles a la butxaca.

Els homes de Valverde, sabedors de la importància dels tres punts de Mendizorrotza, han començat el matx amb la intenció d'aconseguir el control de la pilota des del primer minut, amb possessions llargues i provant el porter Pacheco amb les primeres arribades. Deulofeu i Messi, amb dos xuts llunyans, han estat els primers a intentar-ho, però sense fortuna de cara a gol.

Domini blaugrana sense premi

El matx avançava amb els de Valverde sent cada cop més amos del partit, amb Iniesta i Messi combinant pel centre de l’atac blaugrana, i amb Sergi Roberto i Aleix Vidal intentant-ho també amb incursions perilloses per la banda dreta. Tot i això, la primera ocasió clara del partit ha arribat del cantó local: Rubén Sobrino ha guanyat en velocitat Piqué i el mà a mà l'ha aturat Ter Stegen, que ha salvat el primer (minut 31).

A poc a poc, el partit s’ha anat endurint, i les primeres grogues no han trigat a arribar. Umtiti (minut 32) i Wakaso (36) han estat els primers a rebre l’amonestació, i abans del descans també l’han rebut Sergi Roberto, Piqué i Rodrigo Ely. El central italià, precisament, després de cometre penal sobre el ‘3’ blaugrana en una agafada dins l’àrea. Leo Messi ha estat l’encarregat d’executar el llançament des dels 11 metres, però Pacheco ha esbrinat el llançament de l’argentí, que, tot i anar força ajustat al pal, l’ha pogut refusar a córner (minut 39). Just abans del descans, Messi s’ha inventat una magnífica passada a l’espai per a Deulofeu, però Pacheco ha aturat de nou el xut creuat amb la dreta de l’extrem blaugrana.

Premi a la insistència

El segon temps ha començat amb un ritme trepidant, amb arribades per a tots dos equips. Ha estat però, Leo Messi, l’encarregat d’obrir el marcador als 55 minuts de joc, després d’una bona combinació per la banda esquerra entre Deulofeu i Jordi Alba. El xut de l’argentí ha rebotat en Alexis i s’ha introduït al fons de la xarxa de Pacheco per situar el 0-1. Només 10 minuts després, el mateix Messi ha estat l’encarregat de duplicar l’avantatge en el marcador. Assistència amb el cap d’Alcácer –aprofitant un mal refús d’Alexis– i el '10' blaugrana afusella la porteria amb un xut creuat (0-2 minut 65), un gol que ha suposat el número 351 de l'argentí a la Lliga.

Amb el matx encarrilat, els culers han seguit dominant sobre la gespa de Mendizorrotza, i Messi, amb un xut enverinat al travesser, ha fregat el hat-trick (minut 74). Els darrers minuts han estat de domini barcelonista, sense sofriment i amb diverses arribades més per fer el tercer. A més, Paulinho ha debutat amb la samarreta culer disputant els seus primers minuts després de substituir Iniesta. Finalment 0-2 i triomf molt treballat del FC Barcelona, que permet als barcelonistes seguir creixent i agafant bones sensacions en aquest inici de Lliga.