Bada Osca – FC Barcelona Lassa: Ofici i defensa per construir la victòria (17-23)

Els de Xavi Pascual, a les portes del debut a la Champions, han pogut sumar la victòria malgrat jugar en una pista complicada i contra un rival ben treballat i lluitador

Primer partit de la Lliga Asobal lluny del Palau, i primera victòria. El FC Barcelona Lassa d’handbol no ha cedit davant el Bada Osca i s’ha apuntat el triomf en la segona jornada de la competició (17-23), després de la victòria inaugural contra el Port Sagunt. Els de Xavi Pascual han deixat la Champions aparcada, malgrat la proximitat del debut europeu contra el Rhein-Neckar Löwen, i s’han centrat a derrotar un rival que sempre costa, i aquest cop no ha estat una excepció.

I és que al Palau Municipal d’Osca s’han vist pocs gols, en part gràcies a la bona feina defensiva dels dos conjunts, amb un guió de partit que s’ha escrit als primers instants. Així, el 3-2 del minut 10 ha pesat, tot i que un parcial de 0-5 ha permès al Barça agafar la seva primera renda (3-7, min 17). Han ajudat les pèrdues dels locals –fins a 9 durant el primer temps– i les intervencions d’un Gonzalo molt segur i que ha marxat al descans amb un 45% d’encert en les aturades.

La resistència de l’Osca, però, ha estat difícil de batre. També perquè el seu porter, Daniel Arguillas, ha emergit com a figura destacada i, amb 10 aturades a la primera part –12 en total–, ha minimitzat els danys d’un equip que només ha pogut fer 1 gol en els últims 12 minuts abans del pas per vestidors. Problemes a l’atac local que, malgrat les bones accions d’Arguillas, han estat aprofitats pel Barça, que ha aconseguit doblar el resultat al descans (6-12, min 30) i ampliar distàncies a la represa (9-19, min 42).

Una diferència que ha resultat ser suficient, tot i que l’Osca ha exercit una major pressió defensiva i no ha abaixat els braços en cap moment (17-22, min 28). Finalment, però, el resultat final (17-23) ja permet pensar en el partit de Champions amb la feina feta.