Leo Messi, entre els tres finalistes del premi ‘The Best’

Leo Messi, entre els tres finalistes del premi ‘The Best’

L’argentí està entre els tres candidats al millor futbolista de la temporada 2016/17 segons la FIFA, juntament amb Cristiano Ronaldo i Neymar Jr

Leo Messi és un dels tres finalistes al guardó ‘The Best’ que organitza la FIFA i que distingeix el millor jugador de la temporada 2016/17. L’acompanyen en la candidatura final Cristiano Ronaldo i Neymar Jr, després de la seva bona temporada a les files del FC Barcelona. El crac blaugrana repeteix nominació en aquesta segona edició d’un premi que celebrarà la seva gala el dilluns 23 d’octubre a Londres. Allà s’anunciarà el millor futbolista del curs, després de la votació portada a terme pels seleccionadors nacionals, els capitans d’aquests combinats nacionals, un grup selecte de la premsa i els aficionats registrats al web de la FIFA.

L’argentí, pitxitxi per quarta vegada a la competició domèstica la temporada passada, també va guanyar la seva quarta Bota d’Or gràcies a les 37 dianes aconseguides en els 34 partits de Lliga que va jugar. Però els mèrits de Messi no només es basen en els gols marcats. També va ser decisiu en la consecució de la Supercopa d’Espanya i de la Copa del Rei gràcies al seu desequilibri, la seva visió de joc i les seves assistències.

Lieke Martens, nominada a millor jugadora

D’altra banda, la futbolista del FC Barcelona Lieke Martens també opta al guardó de la millor jugadora de la temporada, juntament amb Deyna Castellanos i Carli Lloyd. La migcampista holandesa està d’enhorabona, després de lluir tot el seu repertori futbolístic a l’Eurocopa femenina celebrada al seu país i on la seva selecció va acabar aixecant el títol. A més, Martens, que va fer tres gols i dues assistències, va ser escollida com a millor jugadora del torneig gràcies al seu talent i domini de la banda esquerra.

Nou distincions en total

En aquesta segona edició de la Gala ‘The Best’ s’entregaran fins a nou trofeus en total. A banda dels guardons al millor jugador i a la millor jugadora de la FIFA de la darrera campanya 2016/17, es premiarà també el millor entrenador de futbol masculí, el del futbol femení i es donarà el Premi Puskas al millor gol. A més, es premiarà el joc net i la millor l’afició i s’escollirà el millor porter, la principal novetat de la gala respecte de l’any passat.

L’equip de l’any

El novè guardó que es coneixerà durant la gala és el de l’onze ideal de la temporada. Opten al FIFA FIFPro World XI un total de vuit jugadors del Barça: els defenses Jordi Alba, Javier Mascherano, Gerard Piqué i Samuel Umtiti, els migcampistes Sergio Busquets i Andrés Iniesta i els davanters Leo Messi i Luis Suárez.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut