FC Barcelona Lassa – Baskonia: Intensitat i lluita per sumar la primera victòria del curs (87-82)

Els homes de Sito Alonso s’imposen al conjunt basc en el debut en lliga i davant l’afició barcelonista, que ha vibrat amb el joc dels blaugranes. Thomas Heurtel (23 punts), ha estat el blaugrana més destacat en el retorn oficial de Pau Ribas

Gran inici del Barça Lassa a la Lliga Endesa. Els de Sito Alonso s’han imposat al Baskonia en el Palau Blaugrana per 87-82 en un matx molt intens i igualat entre els dos conjunts i que s’ha decidit en els darrers minuts. El Barça Lassa ha sumat el primer triomf del curs a través de la intensitat, lluita i sacrifici fins al darrer segon. Thomas Heurtel (23 punts, 9 assitències) i Vezenkov (19 punts, 7 rebots) han estat els blaugranes més destacats en un matx en què els barcelonistes han sabut patir i anar per darrera en el marcador durant diversos minuts.

Un duel amb molts al·licients tot i les baixes de Tomic, Claver i Oriola. Si el retorn oficial de la Lliga Endesa al Palau no era suficient, el partit ha estat especial pels blaugranes Hanga, Heurtel i Pau Ribas, així com Sito Alonso al enfrontar-se a un dels seus ex equips. Alhora, en la prèvia del partit l’exjugador del Barça Lassa Marcelinho Huertas ha estat homenatjat pel Palau Blaugrana. Amb el sal inicial, però, encara han estat més les emocions.

El primer partit de lliga del curs començaria amb un Baskonia molt encertat en atac i un Barça Lassa que combinava grans jugades però li faltava precisió de cara a cistella en algunes ocasions. Uns primers minuts marcats pels debuts de les noves incorporacions Pressey, Séraphin, Sanders, Heurtel, Hanga i Moerman. També estaria marcat pel jugador del Barça Lassa B Atoumane Diagne, que amb 18 anys i 8 anys ha debutat a la Lliga Endesa i s’ha convertit en un dels més joves en fer-ho.

El partit no permetia desconnexions i cinc punts seguits de Hanga han ajustat el marcador i han imprès caràcter als de Sito Alonso (22-24). Amb intensitat i ritme arribaria un triple de Moerman situava per primera vegada en el partit els blaugranes per davant en el marcador (27-26). El Palau ha aplaudit el retorn de Pau Ribas en partit oficial després de 11 mesos lesionat. Per la seva part, Heurtel -13 punts al descans- liderava el joc del conjunt barcelonista, que amb el pas dels minuts es trobava més còmode sobre la pista.

Un fet que permetia als de Sito Alonso capgirar el resultat i passar a liderar el partit (40-37). El segon triple de Moerman del partit donava als barcelonistes la màxima renta del matx (45-39). Una primera meitat que finalitzaria amb tres punts d’avantatge pel Barça Lassa després que Vezenkov intentés un llançament des del mig del camp en els darrers segons (45-42).

Solidesa defensiva i efectivitat ofensiva

Els primers minuts del tercer quart començarien amb molta intensitat i els atacs predominant a les defenses. Un fet que permetia veure un festival anotador en totes dues cistelles. Uns minuts de desencert blaugrana han permès al Baskonia agafar la màxima renta en el marcador (54-60, min 28). El conjunt basc arribaria a tenir un avantatge d’onze punts al final del tercer període (56-67).

Els darrers 10 minuts de partit serien molt elèctrics i començarien amb un parcial de 4-0 favorable als de Sito Alonso. El Baskonia reaccionaria, però la intensitat defensiva del Barça Lassa li permetria aprofitar els contraatacs i retallar diferències fins a igualar el matx. Un parcial de 13-1 tornaria al Barça Lassa el comandament del partit (77-71, min 38).

En un intercanvi de triples en el darrer minut i mig de partit i un Pau Ribas molt encertat -11 punts-, el matx ha entrat en els darrers quaranta segons amb els blaugranes amb cinc punts d’avantatge. Un triple ràpid del Baskonia ajustaria el partit (82-80), però un dos punts de Hanga i dos més de Heurtel (23 punts), de tir lliure, sentenciarien el triomf blaugrana tot i la resposta basca (87-82).

Un triomf d’orgull que permet als de Sito Alonso iniciar el curs de la millor manera possible i davant un Palau que ha tornat a gaudir d’una gran nit de bàsquet. El proper duel del Barça Lassa serà el dijous 5 d’octubre a la pista del Joventut de Badalona (21.30 hores). Un nou repte per als blaugranes en el primer derbi català del curs a la Lliga Endesa.