44 Ante Tomic

Ante Tomic

Pivot

Considerat un dels millors d'Europa en la seva posició, brilla pel seu joc de peus i els seus bons moviments d’esquena a cistella

Ante Tomic va fitxar pel FC Barcelona la temporada 2012/13. Nascut a Dubrovnik, Croàcia, el 17 de febrer del 1987, va jugar a bàsquet a la seva ciutat natal fins que a l’any 2004 va fitxar pel KK Zagreb. A l’equip croat és on es va donar a conèixer a escala internacional.

El 2008 va ser escollit a la segona ronda del draft de l’NBA pels Utah Jazz, però el seu futur es va encaminar cap a la Lliga Endesa. El gener del 2010 va fitxar pel Reial Madrid per tres temporades. El tercer any de contracte, el conjunt blanc va decidir rescindir el seu contracte i Tomic es va convertir en nou jugador del Barça Regal.

El pivot croat ha esdevingut una peça clau pel conjunt que entrena Georgios Bartzokas. Tomic ha estat inclòs aquests últims anys en el cinc ideal de l’Eurolliga (2012/13, 2013/14) i està considerat un dels millors pivots d’Europa.

Tomic és un fix de la selecció croata, on ha jugat en totes les categories. L’any 2009 es va penjar l’or als Jocs del Mediterrani celebrats a Pescara (Itàlia) i amb la selecció absoluta ha disputat el Mundial de Turquia del 2010 i l’Eurobasket de Lituània del 2011.

Perfil tècnic

Tomic, amb una alçada de 217 centímetres, és un jugador amb un bon joc de peus i bons moviments d’esquena a cistella. El pivot croat destaca en defensa pels seus taps i per la seva capacitat rebotejadora. Tot i la seva alçada, és molt coordinat i acostuma a fer mal a prop del cèrcol rival.

Palmarès

Amb el FCB
Títols Quantitat Temporades
Copa del Rei 1 2012/13
Supercopa ACB 1 2015/16
Lliga catalana 5 2012/13 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2016/17
Lliga Endesa 1 2013/14
Amb la selecció
Títols Quantitat Temporades
Or als Jocs Mediterranis 1 2009
Personal
Títols Quantitat Temporades
MVP de la Lliga adriàtica 1 2008/09
Altres
Títols Quantitat Temporades
Copa del Rei 1 2011/12
Copa croata 1 2007/08