5 Ribas

Pau Ribas i Tossas

Escorta

Escorta capacitat per fer de base, brilla pel seu tir i penetració, així com per les seves virtuts defensives

Pau Ribas va arribar al primer equip del Barça de bàsquet la temporada 2015/16. Va néixer a Badalona el 2 de març del 1987 i prové d’una família molt lligada al món del bàsquet: el seu pare, Jordi Ribas, va ser jugador professional al Club Joventut Badalona.

Ribas es va formar a les categories inferiors del Joventut, equip del qual va començar a formar part amb tan sols 4 anys. Des del 2005 fins al 2007 va alternar les seves participacions amb el CB Prat, equip vinculat al club verd-i-negre, i amb el primer equip de la Penya, fins que la temporada 2007/08 va fer el salt definitiu al primer equip.

La temporada 2007/08 Ribas va viure un dels anys de més èxit pel que fa a títols. Sota les ordres d’Aíto Garcia Reneses, l’escorta badaloní es va proclamar campió de la Lliga catalana, de la Copa del Rei i de la Copa ULEB. La temporada següent, la 2008/09, va ser nomenat primer capità del Joventut, però només un any més tard va desvincular-se del club badaloní per fitxar pel Caja Laboral.

En la seva primera temporada al Baskonia, Ribas va proclamar-se campió de la Lliga ACB. Després de dues temporades sense títols a Vitòria, l’escorta català va fer el salt al València Basket, on va militar fins a l’estiu del 2015. 

Perfil tècnic

Pau Ribas és un escorta d’1,96 m amb capacitat per jugar també a la posició de base. El badaloní destaca per ser un bon defensor de perímetre i, en atac, no es complica la vida a l’hora de prendre decisions i sol fer jugar força els companys que té al voltant.

A més, té un tir notable des del perímetre i una bona penetració, tal com es pot comprovar en les seves estadístiques històriques a l’ACB, en què ha obtingut una mitjana que voreja el 40% en triples i el 50% en tirs de camp.

Palmarès

Amb el FCB
Títols Quantitat Temporades
Copa del Rei 1 2017/18
Supercopa ACB 1 2015/16
Lliga catalana 2 2015/16 - 2016/17
Amb la selecció
Títols Quantitat Temporades
Or a l'Europeu 1 2015
Personal
Títols Quantitat Temporades
MVP de la Supercopa ACB 1 2015/16
Altres
Títols Quantitat Temporades
Copa del Rei 1 2007/08
Eurocup 1 2013/14
Lliga EBA 1 2005/06
Copa ULEB 1 2007/08
FIBA Eurocup 1 2005/06
Lliga Catalana 2 2007/08 - 2008/09
Lliga ACB 1 2009/10