FC Barcelona – SD Eibar: El líder vol continuar sumant

(Movistar Partidazo, 22.00 hores) Els culers afronten el segon compromís d’una setmana frenètica amb tres partits en set dies. Al davant tindran l’Eibar, l’últim equip visitant que ha aconseguit marcar un gol a la Lliga al Camp Nou

Segon compromís d’una setmana frenètica per al FC Barcelona, amb tres partits i nou punts en joc en només set dies. Els culers van aconseguir els tres punts a Getafe (1-2), i ara toca fer-ho a l’Estadi. L’Eibar visita aquest dimarts el Camp Nou (Movistar Partidazo, 22.00 hores) en el matx corresponent a la cinquena jornada de Lliga, al qual els barcelonistes arriben com a líders en solitari amb 12 punts de 12 possibles.

Els partits entre el FC Barcelona i l’Eibar acostumen a oferir un gran espectacle i, sobretot, gols. Fins a 23 dianes s’han vist en els sis enfrontaments oficials entre tots dos clubs (20 a favors dels culers i tres per als bascos, amb sis victòries per als catalans), amb el 4-2 de la darrera jornada de la temporada passada com a precedent més recent. De fet, aquells dos gols anotats pel japonès Inui són els últims que un equip visitant ha aconseguit marcar al Camp Nou a la Lliga, després que Ter Stegen aconseguís deixar la porteria a zero davant el Betis (2-0) i l’Espanyol (5-0).

Un bloc consolidat i amb bons reforços

L’Eibar arriba al Camp Nou amb 6 punts i es troba en la 13a posició de la taula classificatòria. Els bascos han guanyat davant el Màlaga (0-1) i el Leganés (1-0), però han perdut amb l’Athletic Club (0-1) i el Sevilla (3-0). A més, per a aquest partit, Mendilibar no podrà comptar amb les baixes de Yoel, Rico, Iván Alejo i Pedro León. LEibar manté jugadors importants de temporades anteriors, com el mateix Pedro León, a més d’altres com Sergi Enrich, Capa, Escalante, Inui, Ramis i Dani Garcia, i també s’ha reforçat amb jugadors importants, com Charles, José Ángel, Paulo Oliveira i el porter Dimitrovic.

Pel que fa al conjunt barcelonista, Ernesto Valverde no podrà comptar amb el recentment lesionat Dembélé, però sí que hi serà l’actual pitxitxi de la Lliga, Leo Messi (5 gols). L’argentí ha marcat en els cinc partits que ha disputat davant l’Eibar, en què ha anotat un total de vuit dianes. A més, a la llista de convocats del tècnic blaugrana també destaquen les novetats de Digne, Aleix Vidal i Vermaelen respecte de la darrera convocatòria. Valverde ha destacat en roda de premsa: "Davant l'Eibar serà un partit diferent dels que hem tingut fins ara, un equip valent que ens pressionarà a dalt".

El FC Barcelona afronta el partit com a líder i, a més, havent anotat 11 gols i amb només una diana encaixada. El balanç a l’Estadi és encara més positiu, amb set gols a favor en només dos partits i sense cap gol encaixat. Els de Valverde passen per un gran moment i volen continuar sumant de tres en tres per mantenir el liderat, i el duel davant l’Eibar promet, sens dubte, gols i espectacle.