Athletic Club – FC Barcelona: Exigència màxima amb un retorn especial

Athletic Club – FC Barcelona: Exigència màxima amb un retorn especial

(20.45 hores, Movistar Partidazo) Els homes d’Ernesto Valverde afronten el segon matx fora de casa d’un total de sis en set partits, i ho fan precisament a l’estadi on el tècnic blaugrana va entrenar sis temporades i s’hi va estar sis més com a jugador

Torna la Lliga. Després del triomf contundent a la Copa del Rei per encarrilar l’accés a la ronda següent, els blaugranes visiten San Mamés per enfrontar-se a l’Athletic Club de Bilbao en el matx corresponent a la desena jornada del campionat de Lliga (dissabte, 20.45 hores, Movistar Partidazo). Un duel exigent per al líder i molt emotiu per a l’entrenador, Ernesto Valverde, que torna a la que va ser casa seva durant sis temporades com a entrenador i sis més com a jugador.

El FC Barcelona hi arriba líder amb 25 punts de 27 possibles, però sabedor de l’exigència a què obliga sempre visitar San Mamés. En les set darreres visites –totes amb Ernesto Valverde a la banqueta contrària– els blaugranes acumulen quatre victòries i tres derrotes, uns números que deixen clara la dificultat que sempre presenta puntuar a terres bilbaïnes. Els locals, per la seva banda, afronten el matx onzens a la classificació amb 11 punts, set dels quals els han aconseguit com a locals.

L’Athletic, amb la mateixa base

El conjunt del Kuko Ziganda, successor d’Ernesto Valverde a la banqueta basca, manté gran part del bloc de l’Athletic de Valverde. Amb el jove Kepa ja afermat sota pals, Aduriz com a home gol (suma quatre dianes a la Lliga, i és el màxim realitzador de l’equip) i amb jugadors ja habituals les darreres temporades i força experimentats com Susaeta, Laporte, San José, Iñaki Williams i Raúl García, a més de joves talents que comencen a aparèixer amb força com Núñez i Córdoba. Tot i així, Ziganda no podrà comptar amb els lesionats Muniain, Balenziaga i De Marcos.

Pel que fa als homes de Valverde –que ha donat a conèixer la llista de 19 convocats per viatjar a Bilbao, entre els quals destaquen Jordi Alba, O. Busquets i Costas–, arriben en plena ratxa, amb 12 victòries i un empat en els darrers 13 partits comptant totes les competicions. Uns registres espectaculars que intentaran continuar mantenint en el que serà el segon partit del costós mes que espera els culers. I és que els blaugranes han de disputar sis partits fora de casa gairebé seguits, ja que jugarà sis de set matxs fora del Camp Nou. El primer va acabar amb un clar triomf a la Nueva Condomina (0-3), i ara, en el segon, intentaran vèncer a San Mamés en la desena jornada de Lliga. Sens dubte, als barcelonistes els espera un duel exigent però apassionant, un partit que serà molt especial per a Ernesto Valverde, que torna a la que va ser casa seva durant molts anys. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut