El Barça participa al Festival del Futbol Inclusiu a Madrid

El Barça participa al Festival del Futbol Inclusiu a Madrid

L’equip blaugrana, que s’enfrontarà a Rayo Vallecano, Logronyès i Reial Madrid, està format pels jugadors del Benjamí B i per 8 nois i noies de la Fundació Itinerarium, una de les 12 entitats que participa al programa Masia Solidària

El Barça viatja avui cap a Madrid per participar aquest dissabte 9 de desembre al Festival del Futbol Inclusiu que es celebra al Centre Esportiu Luis Aragonés d’Hortaleza. L’equip blaugrana està format pels 12 jugadors del Benjamí B, que dirigeix Juanan Gil, i 8 nois i noies de la Fundació Itinerarium, una de les 12 entitats que participa al projecte Masia Solidària, que compta amb la col·laboració de la Fundació Barça. L’equip inclusiu del FC Barcelona s’enfrontarà demà al Rayo Vallecano (10.20 hores), el Logronyés (11.40) i el Reial Madrid (12.20) en una matinal que promet ser una autèntica festa i que comptarà amb un padrí de luxe: l’exseleccionador Vicente del Bosque.

Els partits tenen una durada de 20 minuts i cada equip està format per 8 jugadors: 4 jugadors amb necessitats especials i 4 sense. Els canvis són il·limitats i es premia el joc en equip: Cada vegada que els 8 components d’un equip toquen la pilota en una mateixa jugada es xiula un penal a favor. Aquesta modalitat de futbol inclusiu no és competitiva i els gols, per tant, són testimonials ja que no es compten i no pugen al marcador.

Afavorir la integració

Els objectius bàsics del Festival del Futbol Inclusiu, que impulsa la Fundació Itinerarium i que compta amb la col·laboració del FC Barcelona, són afavorir la integració de nois i noies amb necessitats especials i conscienciar les entitats esportives de la importància d’integrar equips inclusius en els seus clubs. El futbol inclusiu té una metodologia on els nois i noies, amb i sense necessitats especials; persones cegues, sordes, amb mobilitat reduïda, amb dificultats intel·lectuals/mentals i els jugadors alevins, entrenen i juguen al futbol junts dins la mateixa estructura d’un club esportiu. Les proves pilot realitzades demostren la seva efectivitat: millorant la formació del futbol base, creant relacions d’amistat noves, potenciant l’empatia i una educació centrada en els valors. Es redueixen també els insults dels pares a les grades entenen que formen part d’un club social reconegut.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut