El Barça, primer equip que disputa cinc finals de Copa consecutives

El Barça, primer equip que disputa cinc finals de Copa consecutives

Els homes de Valverde aconsegueixen un nou rècord. Després de 114 edicions de Copa del Rei, per primer cop un mateix equip disputarà cinc finals en cinc edicions seguides

El FC Barcelona continua batent rècords històrics. Els homes d’Ernesto Valverde s’han classificat per a una nova final de Copa del Rei consecutiva, després de superar el València a les semifinals per 0-2 (0-3). Amb aquesta nova final, els barcelonistes ja n’acumulen cinc de consecutives, una fita que cap equip havia aconseguit mai en les 114 edicions del torneig.

La primera edició de la Copa es va disputar el 1903, i ara, 115 anys després, el FC Barcelona ha assolit un registre sense precedents. Des de la seva creació, només cinc equips van aconseguir enllaçar quatre finals consecutives: el Reial Madrid entre el 1905 i el 1908 (guanyant les quatre), l’Athletic Club entre 1930 i 1933 (guanyant també les quatre edicions), de nou el conjunt basc entre el 1942 i el 1945 (aconseguint tres de les quatre finals), el FC Barcelona del 1951 al 1954 (vencent també en tres d’aquestes) i finalment el Saragossa entre el 1963 i el 1966 (aconseguint dues de les quatre finals).

Els culers superen un rècord de fa més de 50 anys

Ara, 55 anys després del darrer cop que un equip va enllaçar les quatre finals, el FC Barcelona supera aquests cinc rècords aconseguint la cinquena final consecutiva, la qual disputarà davant el Sevilla. Els culers –que ja van igualar la darrera campanya aquests cinc registres amb la quarta final consecutiva contra l’Alabès– aconsegueixen la cinquena final, amb tres victòries, una derrota i una encara per disputar.

A més, si aconsegueixen superar el Sevilla a la final, sumarien el quart trofeu de Copa consecutiu, i igualarien així els rècords del Reial Madrid (1905-08) i l’Athletic Club (1930-33). Uns registres històrics per a un campió de Copa que vol continuar fent història i engrandint el seu palmarès. Ara toca la trentena!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut