Alabart: “Les Final Four de la Lliga Europea són per gaudir-les, i així ho faré”

Alabart: “Les Final Four de la Lliga Europea són per gaudir-les, i així ho faré”

El jugador gallec analitza la temporada i com es presenta la fase final de la màxima competició europea, en què debutarà en el seu primer curs al primer equip culer després de formar-se a les categories inferiors

Joventut, talent i ambició. Ignacio Alabart es troba a poques hores de disputar la seva primera Final Four de la Lliga Europea. Tot i els seus 22 anys, el jugador gallec té experiència en l’hoquei mundial de primer nivell. Sense anar més enllà aquesta temporada ha firmat un palmarès d’insomni, ja que ha conquerit el Mundial i la Taça Latina amb la selecció i aixecant la Supercopa, la Copa i la Lliga amb el Barça en el seu retorn al Club després de dos cursos al Voltregà.

Alabart atén el web del Club en aquesta entrevista que ens servirà per analitzar aquesta gran temporada i les seves sensacions prèvies a la Final Four de Porto:

Primer de tot, quina valoració fas d’aquesta primera temporada al primer equip en el retorn al Club?
Estem fent molt bona temporada, ja que hem guanyat Supercopa, Copa i Lliga, i ara ens queda una competició molt il·lusionant. A veure si podem proclamar-nos campions de la Lliga Europea i arrodonir aquest curs.

Com ha anat la teva adaptació a l’equip?
Tant els companys com el cos tècnic m’han ajudat des del principi i han fet que la meva adaptació fos com més ràpida millor. Em sento molt còmode dins l’equip i estic gaudint molt amb ells.

Aquesta temporada portes 17 gols i 8 assistències en 43 partits. Com valores aquestes xifres?
La veritat és que no les tinc gaire controlades, però sé que són inferiors a l’any passat. El protagonisme, lògicament, no és el mateix que quan era al Voltregà, però ajudo igualment l’equip. Crec que la meva aportació està sent bona. Pel que fa als gols, no porto el mateix registre, però també va ser una temporada atípica, la darrera, amb tantes dianes. Intento ajudar l’equip amb tot el que puc.

Sumes cinc títols aquesta temporada, amb el Mundial, la Taça Latina, Supercopa, Copa i Lliga amb tan sols 22 anys... Com valores això?
Molt bé. Quan ets en un Club com el Barça i pots competir amb la selecció aspires a disputar finals. Continuo amb la mateixa ambició que al principi de temporada i vull continuar guanyant títols i no em cansaré de fer-ho. Per aquest motiu ens entrenem.

La sensació és que l’equip ha crescut a mesura que avançava la temporada. Des de dins, com ho veieu?
Queda clar que vam començar amb molt bon ritme la temporada i jugant fluidament. Hem tingut una petita època dolenta de resultats que vam saber corregir perfectament seguint les indicacions dels tècnics. En aquesta recta final de temporada hem arribat molt bé i a veure si podem tancar el curs aixecant la Lliga Europea.

Has jugat quatre finals aquest curs entre el Barça i la selecció i les has guanyat totes. L’objectiu és guanyar-ne una altra...
Primer hem de guanyar el Reus dissabte. Cada final a la qual arribes és la més important per a un mateix. He tingut la sort de guanyar-les les quatre aquesta temporada. A veure si podem arribar a la de diumenge i també imposar-nos.

Aquesta serà la teva primera Final Four. Com t’esperes aquest esdeveniment o com te n’han parlat i quins consells t’han donat els companys?
Tant els companys com el meu pare m’han explicat que aquest tipus de competicions són per gaudir-les. I així ho faré, intentant ajudar l’equip, competint i intentant gaudir.

El teu pare, Kiko Alabart, ha jugat partits d’aquest nivell. Quins consells et dona?
Ell em recomana que gaudeixi, ja que pel treball i l’esforç que he tingut ara soc aquí. Estic en un club en què puc fer tot això, competint i guanyant.

El primer rival serà el Reus, que és el darrer equip que us ha guanyat aquest curs. Quina creus que serà la clau d’aquesta semifinal?
Serà un partit molt complicat, és el vigent campió i amb això ho ha demostrat tot. En tots els partits, excepte aquí al Palau, han estat oberts i amb opcions per als dos equips. El Reus és un gran equip i serà complicat.

Al Reus tens dos amics, el Càndid Ballart i l’Alex Rodríguez. Què ens en pots dir?
Càndid és un gran porter que en els dos anys que vam estar al Voltregà va fer una millora increïble. Pel que fa a l’Alex, també és un grandíssim jugador. Tinc grans records amb ells.

Finalment, has fet alguna promesa si guanyes la Lliga Europea?
Vam anar a dinar a un restaurant i vam fer una promesa. Si es produeix farem quelcom, però no tinc res pensat concretament.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut