L’inoblidable debut de Messi (II)

Lionel Messi va debutar a la competició amb 18 anys, i ho va fer amb gol i victòria per 6-0, davant Serbia i Montenegro

EL PROTAGONISTA

Lionel Messi (Rosario, 1987)

MUNDIAL

Alemanya 2006

LA HISTÒRIA

Amb només 18 anys, i només dos com a jugador professional, l’astre argentí entrava a la llista definitiva de l’aleshores seleccionador José Pékerman, i es convertia en el jugador argentí més jove en disputar un Mundial. Messi arribava com un jugador ja consolidat al primer equip blaugrana, i com una de les majors promeses del futbol internacional. El dia del debut de l’Argentina, que s’enfrontava a Costa de Marfil, no va saltar al terreny de joc.

El 16 de juny del 2006, a només vuit dies de celebrar el seu 19è aniversari, va arribar el moment tant esperat per Messi, el debut a un Mundial. Era el segon partit de la fase de grups, i l’Argentina dominava el marcador per 3-0 en el duel que l’enfrontava a Serbia i Montenegro. Sobre el minut 75, la pilota va sortir fora, i va ser aleshores quan el geni argentí va saltar a la gespa per certificar el seu debut. Un debut que els aficionats al futbol no oblidaran mai. El ‘10’ blaugrana va necessitar només 180 segons per entregar la seva primera assistència, i 15 minuts per anotar el seu primer gol. El partit va acabar amb un clar 6-0 favorable als argentins, i amb un somni complert per part del crac blaugrana.

L’exhibició de futbol que havia ofert als aficionats amb només 15 minuts, li va servir per guanyar-se un lloc a l’11 inicial del següent partit. Argentina va caure eliminada als quarts de final, desprès de caure als penals contra l’amfitriona. En aquell partit Pékerman va deixar fora de la convocatòria a Messi, una decisió que va causar moltes crítiques entre els aficionats.