València Basket - Barça: Gran victòria blaugrana a La Fonteta (78-88)
Ofert per

Els homes de Roger Grimau han realitzat una segona part pràcticament immaculada en una pista molt complicada i s'han refet després de l'última desfeta a l'Eurolliga

Triomf de quirats del Barça a la pista del València Basket (78-88). Els blaugranes s'han recuperat de l'última derrota a la competició europea i han assaltat La Fonteta després d'una segona meitat de categoria. Tot i que els de Roger Grimau han començat bé el partit i han tingut el primer gran avantatge, els locals han capgirat el resultat al segon quart. En el tercer i l'últim, la intensitat defensiva i l'encert exterior han permès la victòria culer, a més d'un partidàs de Jan Vesely (21 punts, 10/10 en tirs de camp).

En el pròxim partit, el Barça haurà de visitar una altra pista complicada, la del Baskonia, en una nova jornada de la Lliga Endesa (18.30 hores).

Duel de parcials a l'inici

Intensitat i defensa. Així ha començat el partit europeu entre catalans i valencians a La Fonteta. Com ja és habitual, Jan Vesely ha obert la llauna amb el seu tir característic de mitjana distància i des de llavors no ha pogut ser aturat pels locals. A més, amb les aportacions de Jabari Parker i Rokas Jokubaitis, que ha gaudit de la seva primera titularitat a l'Eurolliga aquesta temporada, els blaugranes han obert la primera escletxa en el marcador (6-16, min. 6). Tot i això, el València ha reaccionat i amb un parcial de 12-2 ha reduït les distàncies fins a empatar l'electrònic al final dels primers 10 minuts (18-18).

El València es posa per davant

El rebot ofensiu i les pèrdues han perjudicat els homes de Roger Grimau, fet que ha permès als locals capgirar el resultat. Amb la mateixa intensitat del primer període, l'intercanvi de cops entre ambdós conjunts ha estat present i cap equip ha estat capaç d'agafar un bon avantatge (34-33, min. 16). Tot i que els valencians han tingut una gran falta d'encert en el tir exterior, han aprofitat les errades del Barça per marxar al descans per davant en el lluminós (42-37).

Tercer quart culer

A la represa, els culers han sortit amb una altra cara i han endossat un parcial de 0-7 només començar per tornar a posar el marcador amb els colors blau i grana (42-43, min. 23). Aquesta petita remuntada ha sigut, en gran part, gràcies a Jabari Parker, que ha pres les regnes en atac del Barça amb vuit punts en el tercer període. Tanmateix, cada cistella ha sigut contestada entre els dos equips a partir de l'equador del quart, però un triple de Joel Parra en els últims segons ha deixat els barcelonins dues unitats per sobre al darrer capítol (57-59).

Basquetbol de categoria

Amb l'últim període a l'horitzó, un altre blaugrana ha agafat la batuta en atac. Ha sigut Ricky Rubio, que amb un 2+1 màgic que ha significat els primers punts del base del Masnou i una direcció de joc excel·lent, ha liderat un nou parcial de 0-7 (60-66, min. 32). En els moments claus del partit, ha aparegut el millor Barça, amb grans possessions defensives i un bon encert ofensiu. Dos triples consecutius, un de Nikola Kalinic i l'altre de Nico Laprovittola, han donat el màxim avantatge: +13. Una renda que els de Roger Grimau ja no han deixat escapar per assolir la 19a victòria a l'Eurolliga.