Barça – AS Monaco: Torna el bàsquet al Palau

Barça – AS Monaco: Torna el bàsquet al Palau

El Monaco i el Casademont Zaragoza son els rivals que visiten el pavelló blaugrana després de l’aturada de la competició

El Barça torna al Palau Blaugrana després de la disputa de la Copa del Rei i de l’aturada per les finestres FIBA amb les seleccions. Els blaugranes tornen a jugar a casa pràcticament un mes després i ho fan per partida doble; aquest divendres, davant l'AS Monaco (20h30 h, Movistar +) en partit d’Eurolliga, i diumenge 3 davant el Casademont Zaragoza (18.30 h, Movistar+) en la jornada 23 de Lliga Endesa.

Recta final de l’Eurolliga

Els de Roger Grimau tornen a la màxima competició europea dos setmanes després de l’últim partit. Tot i no poder endur-se el triomf a la Copa del Rei, l’equip torna al Palau Blaugrana per buscar novament la victòria i recuperar la dinàmica dels últims partits.

Els blaugranes venen de sumar tres victòries consecutives a l’Eurolliga abans de l’aturada, l’última a casa davant l’ALBA de Berlín per 93-77. En cas de victòria en el partit d’aquest divendres, seria el quart triomf consecutiu a la competició i el sisè seguit al Palau Blaugrana. L’equip es troba en la segona plaça de la competició amb 18 victòries, dos per sobre de Panathinaikos i Monaco quan només falten 8 jornades.

L’equip s’ha exercitat aquest dijous al Palau Blaugrana per acabar de preparar el partit d’aquest divendres.

Un rival directe

L’AS Monaco arriba al Palau en quarta posició amb 16 victòries. El conjunt de Sasa Obradovic arriba en una molt bona dinàmica després de sumar 5 triomfs consecutius a l’Eurolliga, l’últim davant de la Virtus Segafredo Bologna (71-81) el passat 9 de febrer. Mike James arriba com una de les principals amenaces del conjunt visitant.  El base nord-americà està a tan sols 29 punts de batre el record de màxim anotador històric de l’Eurolliga.

El conjunt francès ha aterrat aquest dijous a Barcelona després d’haver aconseguit una victòria a domicili a la competició francesa (80-86) davant el Nanterre.

Roger Grimau:  “El Mònaco és un rival que t'exigeix molt”

El tècnic està convençut que el partit d’aquest divendres és davant d’un gran rival, però que l’equip “arriba preparat”.  “El Mònaco es un rival que t’exigeix molt, arriben en molt bona línia, amb confiança i són un equip doblement perillós”. "L’equip ha d’estar focalitzat en moure bé la pilota davant d’un dels rivals més durs del moment”.

Respecte Mike James, Grimau l'ha definit com "un jugador excel·lent". "Hem de ser constants i pacients amb la seva defensa. Som conscients que anotarà punts però mentre el local guanyi al visitant estem satisfets”.

L’entrenador blaugrana està content amb el vestidor: “el compromís de l’equip es impressionant, hi ha molt bon ambient al vestidor, està amb ganes i unit”. I ha afegit que amb la incorporació de Ricky “tenim moltes opcions a nivell exterior". "Hem de buscar en funció del rival les nostres millors opcions i haurem de planificar d’ara en endavant”.

Tomas Satoransky: “Serà un partit molt físic”

El base txec del FC Barcelona valora l’aturada de forma positiva perquè “es un descans que l’equip necessitava i hem de seguir progressant en la temporada mantenint el nivell que veníem tenint”. Satoransky té clar els objectius de final de curs: “Guanyar l’eurolliga. Som conscients de la dificultat però som el Barça i volem arribar amb les millors sensacions a final de temporada”.

Respecte el rival d'aquest divendres el base blaugrana preveu un “partit molt físic". "Tenen jugadors amb molt bon físic, moltes solucions en defensa i en atac. Hem de defensar molt be en l’un contra un i les ajudes defensives seran clau per frenar a Mike James”. El txec valora que “estem millor que quan vam jugar a Mònaco, hem superat un tram difícil i volem sortir a per totes, igualar el físic i l’energia del rival per endur-nos el partit". 

Per últim, el txec ha valorat el nou company Ricky Rubio "com un jugador especial que fa millor als seus companys, porta un geni a dins i estem segurs que ens aportarà més i més al nostre joc”.

Segon repte al Palau

Després de la visita del Mònaco, els de Roger Grimau reben diumenge al Casademont Zaragoza (18.30 h, Movistar +) en partit de Lliga Endesa. El segon partit consecutiu al Palau Blaugrana correspondrà a la jornada 23 de la lliga regular, on els blaugranes arriben en tercera posició. Tornen a competir després de l’última victòria abans de la Copa, 77-87, en la visita del Barça a Manresa.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut