Barça Atlètic - Reial Societat B: Es retroben amb la victòria (2-1)

El filial blaugrana venç el combinat basc en un vibrant enfrontament que s'ha saldat amb gols de Diego Percan i Jaume Cuéllar, que s'ha estrenat amb la samarreta blaugrana

El Barça Atlètic ha aconseguit superar la Reial Societat B per 2-1 a l'Estadi Johan Cruyff. Els de Rafa Márquez han pogut venjar-se de la derrota soferta a la primera volta contra els bascs en un xoc que ha vist com Ibrahima Camara per part del filial donostiarra, i Mikayil Faye, per part del blaugrana, han sortit expulsats. D'altra banda, Diego Percan Jaume Cuéllar han estat els herois del equip culer mentre que Jon Merino, a la segona meitat, ha retallat distàncies per a la Reial Societat B.

Amb la victòria d'avui, el Barça Atlètic puja fins a la sisena posició del Grup 1 de la Primera Federació, empatat a punts, precisament, amb el filial de Sant Sebastià.

Igualtat entre els dos filials

Tant l'equip de Rafa Márquez, com el de Sergio Francisco han tingut una mitja hora inicial de partit on s'han temptejat mútuament. Cap dels dos conjunts ha volgut sobrepassar-se, per així poder evitar possibles contracops o jugades fortuïtes. Jaume Cuéllar, però, al minut 23, s'ha quedat sol davant Gaizka Ayesa. Tanmateix, el porter del filial 'txuri-urdin' ha sabut resoldre bé l'u contra u davant l'extrem bolivià del Barça Atlètic. El de Granollers ha estat el més actiu per als de Rafa Márquez que fins al minut 35 no han aconseguit generar més perill.

Una expulsió que ho ha canviat tot

Quan faltaven 10 minuts per a finalitzar la primera meitat, una passada en profunditat de Casadó cap a Percan, ha suposat l'expulsió d'Ibrahima Camara. El central madrileny ha desestabilitzat el '9' blaugrana, que s'havia quedat sol de cara a un possible u contra u enfront Ayesa. L'àrbitre, Juan Manuel Gordillo, no ha dubtat i ha enviat als vestidors a Camara. Mikayil Faye ha estat l'artífex del llançament, però el porter navarrès l'ha desviat a córner.

Amb un jugador més al camp, els de Rafa Márquez han agafat ales i han augmentat la pressió sobre els seus rivals. Així doncs, al minut 40, una paret entre Pau Víctor i Diego Percan ha acabat amb el primer gol dels blaugrana (1-0). Un elegant remat del davanter lleonès ha travessat la línia donostiarra. I tres minuts després, altre cop Pau Víctor amb una acrobàtica assistència, li ha deixat la pilota a Jaume Cuéllar que, aquest cop sí, ha endinsat la pilota al fons de la porteria d'Ayesa (2-0). Amb la diferència de dos gols al marcador, els dos equips han marxat al descans.

Els revulsius donostiarres, a l'atac

El Barça Atlètic ha continuat atacant la porteria de Gaizka Ayesa en els primers minuts del segon període. Diego Percan, tant al minut 46, com al 51, ha volgut augmentar el seu caseller anotador amb el filial culer, però el porter d'Ansoáin ho ha evitat ambdues vegades. Al minut 57, el matx ha tornat a igualar-se per als dos contendents. Mikayil Faye, que tornava avui a l'onze inicial, ha abatut Bryan Fiabema, quan el davanter noruec volia encarar Marc Vidal. El col·legiat valencià no ha hesitat i ha expulsat també el central del Barça.

Amb 10 contra 10 al camp, Sergio Francisco ha introduït sang nova al camp amb la qual ha arribat el primer gol dels seus. Els blanc-i-blaus han aprofitat una falta de Marc Casadó i, mitjançant Arkaitz Mariezkurren que ha centrat la pilota al centre de l'àrea blaugrana, Yago Cantero ha cedit amb el cap la pilota a Jon Merino, qui ha retallat distàncies per al filial basc (2-1). Amb la mínima al marcador, el Barça Atlètic ha sabut aguantar els cops del seu rival i ha assolit una soferta victòria que el duu fins a la sisena posició.

FITXA TÈCNICA

Barça Atlètic, 2.
Reial Societat B, 1.

Barça Atlètic: Marc Vidal, Sergi Domínguez, Marc Bernal (Mamadou Mbacke, min. 69), Mikayil Faye, Gerard Martín, Aleix Garrido, Marc Casadó, Moha Moukhliss, Jaume Cuéllar (Unai Hernández, min. 69), Diego Percan (Daniel Rodríguez, min. 69), Pau Víctor.

Reial Societat B: Gaizka Ayesa, Alberto Dadie (Andoni Arzak, min. 88), Ibrahima Camara, Luken Beitia, Yago Cantero, Ander Zoilo, Ekain Azkune, Alex Lebarbier (Jon Merino, min. 64), Mikel Goti (Mikel Rodríguez, min. 64), Eder García, Bryan Fiabema (Arkaitz Mariezkurrena, min. 64).

Gols: 1-0, Diego Percan (min. 40); 2-0, Jaume Cuéllar (min. 43); 2-1, Jon Merino (min. 66).

Àrbitres: Juan Manuel Gordillo, Jose Carrillo, Rubén Ortega i Albert Català. Targeta vermella: Ibrahima Camara (min. 35), Mikayil Faye (min. 57).