Barça - Reial Madrid: Cap a la final de la Supercopa! (4-0)

El conjunt blaugrana ha deixat sense opcions les blanques amb dos doblets de Mariona i Salma Paralluelo

Clàssica victòria del Barça en el Clàssic del futbol femení. I ja en van 15 de 15. El conjunt blaugrana ha passat per damunt del Reial Madrid a la segona semifinal de la Supercopa d'Espanya i ha vençut per 4-0Mariona (MVP del partit) i Salma Paralluelo, ambdues per partida doble, han estat el gran malson del conjunt blanc, que no ha pogut retallar les distàncies amb el quadre culer. En el duel de campiones, les de Jonatan Giráldez han demostrat per què són el gran equip a batre del futbol espanyol.

Dissabte a les 20 hores, també al Municipal de Butarque, hi haurà enfrontament entre blaugranes, ja que es veuran les cares el Barça i el Llevant, que es va desfer a la primera semifinal de l'altre conjunt madrileny, l'Atlètic de Madrid, per 1-3.

15 minuts fulgurants

L'equip blanc ha començat el partit buscant la porteria de Cata Coll. Una internada d'Olga Carmona i un centre al mig de l'àrea de Linda Caicedo han estat les dues ocasions on les jugadores del Reial Madrid més s'han apropat al territori blaugrana. El Barça, però, ràpidament ha ensorrat qualsevol opció d'atac madridista i, com és normal, s'ha apoderat del joc. Al minut 12, Mariona Caldentey ha olorat la sang de les blanques i ha avançat el seu equip (1-0). La '9' de Felanitx ha aprofitat un mal refús de la sueca Freja Siri en un córner de Salma Paralluelo i, amb l'esquerra, ha marcat el primer de les blaugranes.

I precisament l'autora del córner, Salma Paralluelo, ha estat la següent que ha batut la canària Misa. La '7' blaugrana ha culminat una gran jugada col·lectiva de les culers i, després de desfer-se d'Ivana Paredes i Kathellen Sousa, ha instaurat el 2-0 al marcador al minut 15.

Mariona, amenaça doble

Amb la diferència de dos gols al marcador, l'equip de Jonatan Giráldez ha volgut continuar amb el domini al terreny de joc. La defensa del Madrid ha anat tota l'estona de bòlit, fins al punt que, al minut 38, Ivana Andrés no ha pogut fer més que penal sobre Mariona. En una acció que inicialment Marta Huerta no ha assenyalat, la pressió de les jugadores culers ha fet que es revisés la jugada al VAR -primer cop que la Supercopa d'Espanya Femenina fa ús d'aquesta tecnologia-. Un cop comprovada la situació, l'àrbitra de Palència ha anunciat la pena màxima. La mateixa Mariona s'ha fet càrrec de l'execució del penal i ha fet el tercer del Barça (3-0) al minut 39. Poc ha pogut fer Misa amb l'excel·lent penal de la balear.

Ona Batlle ha pogut eixamplar encara més el marcador al minut 46 amb un xut creuat, però el travesser ha fet sospirar d'alleujament el Reial Madrid, que ha acabat la primera meitat tres gols per sota.

Tercer doblet aquest curs de Salma

Igual que la seva companya en atac, l'extrem aragonesa ha volgut augmentar el seu caseller golejador. En un inici de segona meitat que ha continuat veient com el Barça ha dominat el seu clàssic rival, Caroline Graham ha realitzat una de les seves genials passades filtrades a l'àrea. L'olfacte ofensiu de Salma Paralluelo no ha fallat i, amb un curiós control, ha endinsat la pilota al fons de la xarxa. 4-0 al minut 52 i les blaugranes han fet més gran la distància entre ambdós conjunts.

La capitana del Barça, Patri Guijarro, havia materialitzat la maneta amb un poderós xut des de fora l'àrea al minut 79, però aquest cop el VAR ha actuat en contra dels interessos culers. Uns mil·límetres del peu d'Aitana Bonmatí es trobaven en fora de joc i, com que ha estat ella qui ha cedit la pilota a la migcampista balear, ha quedat invalidat el cinquè gol blaugrana.

Amb el 4-0 definitiu, el Barça ha culminat una solvent victòria sobre el seu gran rival i el conjunt blaugrana avança a la gran final on ja l'espera el Llevant.

FITXA TÈCNICA

Barça, 4.
Reial Madrid, 0.

Barça: Cata Coll, Lucy Bronze, Irene Paredes (Martina Fernández, min. 65), Ingrid Engen, Ona Batlle, Aitana Bonmatí (Vicky López, min. 80), Keira Walsh, Patri Guijarro, Caroline Graham Hansen (Esmee Brugts, min. 74), Mariona Caldentey (Claudia Pina, min. 65), Salma Paralluelo (Asisat Oshoala, min. 65).

Reial Madrid: Misa Rodríguez, Oihane Hernández, Ivana Andrés, Kathellen Sousa, Olga Carmona (Sofie Svava, min. 74), Freja Siri, Sandie Toletti (Hayley Raso, min. 83), Athenea del Castillo, Claudia Zornoza (Maite Oroz, min. 65), Linda Caicedo (Caroline Moller, min. 45), Naomie Feller (Olaya Enrique, min. 83).

Gols: 1-0, Mariona Caldentey (min. 12); 2-0, Salma Paralluelo (min. 15); 3-0, Mariona Caldentey (min. 39); 4-0, Salma (min. 52).

Àrbitra: Marta Huerta.