Recomanacions per al desplaçament a Riad per a la Supercopa d’Espanya

Recomanacions per al desplaçament a Riad per a la Supercopa d’Espanya

Socis, sòcies i penyistes que es desplacin a l'Aràbia Saudita per presenciar els partits de la Supercopa d’Espanya hauran de seguir les recomanacions de seguretat marcades per les autoritats. Aquestes recomanacions han estat difoses per l'ambaixada espanyola a Riad

El dijous 11 de gener, el primer equip de futbol masculí del FC Barcelona pot revalidar el títol aconseguit la temporada passada. Els de Xavi Hernández jugaran el primer partit de la Supercopa d’Espanya contra l’Osasuna a la capital de l’Aràbia Saudita.

Per a tots aquells socis, sòcies i penyistes que es desplacin a Riad per donar suport a l’equip, el FC Barcelona i la Real Federació Espanyola de Futbol, seguint instruccions de l’ambaixada espanyola a Riad, han preparat una sèrie de recomanacions de seguretat.

Recomanacions d’interès per a persones estrangeres en territori de l’Aràbia Saudita:

  • Està prohibida i és il·legal la introducció, venda, compra i consum d’alcohol en el país, accions que estan castigades amb penes severes i poden suposar la detenció de la persona infractora. També està penat durament el consum, la venda o la compra de drogues, amb elevades penes de presó.
  • Està prohibida la introducció, venda i consum de porc i derivats a l’Aràbia Saudita, accions que estan penades amb fortes multes.
  • Es recomana tenir respecte i prudència en els comportaments en públic i demostracions d’afecte. El comportament indecent, incloent-hi qualsevol acte de caràcter sexual, podria tenir conseqüències legals. També poden ser motiu de sanció les relacions entre persones del mateix sexe i les mostres de suport al col·lectiu LGBTI, inclòs en xarxes socials.

Recomanacions generals de seguretat

  • Ser prudent i adoptar, especialment en llocs públics, una actitud discreta.
  • Respectar estrictament els usos i costums del país.
  • Posar-se en contacte amb les autoritats locals en cas d’observar moviments sospitosos.
  • Evitar les zones de grans concentracions de persones, particularment en actes públics o religiosos.
  • S’aconsella extremar la precaució en cas de viatjar fora dels grans nuclis urbans i carreteres principals.
  • Evitar concentracions o manifestacions que es poguessin produir. En aquest sentit es recorda que les lleis de l’Aràbia Saudita prohibeixen les concentracions, manifestacions o marxes, les convocatòries d'aquestes i totes les activitats que el govern consideri contràries a la pau social o l’ordre públic.
  • Es recomanen també les següents mesures d’autoprotecció:
    1. No circular per barris desconeguts sobretot de nit
    2. Tancar les portes dels vehicles tant estacionats com en marxa
    3. Anar a una Comissaria de Policia en cas de notar moviments sospitosos
  • En relació amb la seguretat del vehicle es recomana no estacionar-lo en espais no vigilats i inspeccionar-lo abans d’utilitzar-lo, per si hagués estat manipulat. Es recomana no deixar a l’interior del vehicle objectes que identifiquin que aquests pertanyen a un occidental ni col·locar distintius occidentals (adhesius o altres) a l’exterior dels vehicles.
  • En cas de detenció o incident amb la policia és indispensable informar immediatament l’ambaixada mitjançant el número d’emergència.
  • Pel que fa al terrorisme, es recorda que l’Aràbia Saudita i els ciutadans de països occidentals, inclosos els espanyols, són objectius potencials de grups terroristes que operen al país i en països limítrofs, o de terroristes en solitari que actuen per iniciativa pròpia.

En general, des del Club es recomana estar pendent dels canals de comunicació i les xarxes socials de l’ambaixada d’Espanya a Riad, per si es produeixen novetats importants.   

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut