Barça - Fenerbahce: Recompensa al treball (89-81)
Ofert per

Els blaugranes han sumat la desena victòria en competició europea després de capgirar el duel a la segona meitat

Valuosa victòria. El FC Barcelona ha sumat el desè triomf a l'Eurolliga després de derrotar al Fenerbahce (89-81) en un duel on la primera meitat ha estat dominada pels turcs i on els blaugranes han sabut donar la volta a la segona. Un duel on Willy Hernangómez i Laprovittola han estat la referència en atac i han capitanejat la remuntada culer amb 21 i 15 punts respectivament.

L'encert turc marca el compàs

Els de Roger Grimau ha sortit molt concentrats a pista amb l'objectiu de sumar una victòria després de perdre a la pista del Virtus Bologna el dimecres passat. Els blaugranes han plantejat un partit defensiu que ha frenat l'anotació turca en els primers minuts (12-4, min. 4). Malgrat el bon inici, el Fenerbahce s'ha recuperat i tot i no tenir un referent en anotació, el joc col·lectiu i la sortida de Wilbekin i Dorsey els ha permès posar-se al capdavant del marcador al darrer minut del primer quart (16-19).

El segon temps ha estat un intercanvi de cops contents per aconseguir el domini del marcador. El ritme ha augmentat i el duel s'ha convertit en un vaivé d'atacs. El Fenerbahce s'ha endollat i ha marcat un compàs anotador imparable, però el Barça ha sabut seguir la seva estela, gràcies en part, a què els triples han començat a entrar. (32-34, min. 15).

Ara bé, després d'algunes jugades amb errors en els tirs de camp, el Barça no ha pogut seguir el comptador rival. Els de Grimau han concedit massa en els llançaments exteriors i el combinat turc ha fet un parcial de 0-11 (32-42, min. 17). El combinat culer no ha pogut reaccionar els minuts que restaven de la primera meitat i els d'Itoudis han marxat a vestidors amb la màxima del partit (38-50).

Reacció blaugrana

El Barça ha sortit amb una altra cara. Gràcies al treball defensiu d'Abrines, el Fenerbahce ha tirat més incomodat, però, així i tot, el talent dels efectius turcs ha neutralitzat la defensa blaugrana. En atac, els culers també han millorat. Willy ha reaparegut per activar l'ofensiva, però l'encert rival ha continuat i la distància en el marcador s'ha retallat mínimament (55-64, min. 26).

Després de picar pedra durant tot el quart, el treball barceloní ha donat els seus fruits. I és que per tancar el quart i afrontar el darrer assalt els blaugranes han suprimit pràcticament la distància (63-64).

Segellen el triomf

L'últim quart ha estat un autèntic duel. El període ha començat de la millor manera per als blaugranes amb 6 punts consecutius de Laprovittola que han activat el factor Palau (69-64, min. 32). La confiança ha estat clau per acabar de segellar el triomf. El joc col·lectiu i l'encert en tirs exteriors han donat un plus al conjunt de Roger Grimau que no ha tingut el combinat turc. Finalment, amb una recuperació, una cistella de Satoransky i un triple de Laprovittola al darrer minut, els culers han trencat el partit i se l'han acabat emportant per 89-81.

El pròxim partit dels blaugranes serà aquest diumenge a casa del Casademont Zaragoza a les 18.30 hores.