Així hem viscut l'aturada, en clau blaugrana

Així hem viscut l'aturada, en clau blaugrana

Consulta, jornada a jornada, com els hi ha anat als jugadors del Barça en aquesta aturada del mes de novembre / Foto: @sefutbol

DIMARTS, 21 DE NOVEMBRE

- I d''aquesta forma ha finalitzat una aturada que ens ha deixat l'alegria d'alguns culers que han complert els seus objectius amb les seleccions, d'altres que no ho han pogut fer, però sobretot, la mala notícia de la lesió de Gavi.

- Els últims dos jugadors culers amb participació en aquesta aturada han estat Ronald Araujo i Raphinha, que han tingut una sort desigual. El defensa, amb Uruguai, ha jugat tot el partit i ha superat amb comoditat a Bolivia (3-0), i queda en una bona segona posició del grup sud-amnericà de la classificació pel Mundial. En canvi, Raphinha i la seva Brasil han perdut a casa (0-1) contra l'Argentina i acumulen tres derrotes seguides. L'extrem blaugrana ha jugat 72 minuts.

- Robert Lewandowski ha anotat el segon gol de la selecció polonesa davant Letònia (2-0). En aquest amistós, el davanter centre del FC Barcelona ha disputat 61 minuts. 

- Ilkay Gündoğan ha jugat 60 minuts en la derrota d'Alemanya a Viena (2-0). 

- Kounde, amb 64 minuts sobre el terreny de joc, ha participat en l'empat intranscendent de la selecció francesa davant Grècia (2-2). 

- Fermín, titular i amb 70 minuts a les botes, ha participat en l'empat del combinat espanyol sub21 davant Bèlgica. D'aquesta manera, el conjunt dirigit per Santi Denia ha sumat el primer empat després de quatre victòries seguides en la fase de classificació per a l'Eurocopa. 

- Última jornada de l'aturada de seleccions, amb els jugadors blaugranes disputant els últims partits. Ilkay Gündogan, amb la selecció alemanya, i Robert Lewandowski, amb Polònia, jugaran partits amistosos, mentre que Jules Kounde disputarà amb França l'últim duel de la fase de classificació per a l'Eurocopa 2024.

- D'altra banda, els sud-americans continuaran amb la fase de classificació del pròxim Mundial. A la matinada, partit molt intens entre el Brasil i Argentina, amb Raphinha al capdavant, mentre que Ronald Araujo i Jaume Cuéllar disputaran l'enfrontament entre Uruguai i Bolívia.

- Per últim, Fermín López intentarà continuar amb bon peu amb l'Espanya sub-21.

ÀUSTRIA - ALEMANYA - 20.45 HORES
POLÒNIA - LETÒNIA - 20.45 HORES
GRÈCIA - FRANÇA - 20.45 HORES
BRASIL - ARGENTINA - 01.30 HORES
URUGUAI - BOLÍVIA - 00.30 HORES
BÈLGICA SUB-21 - ESPANYA SUB-21 - 20.00 HORES

DILLUNS, 20 DE NOVEMBRE

- El dilluns, que ha començat sabent-se l'abast de la lesió de Gavi, acaba amb Andreas Christensen, titular i jugant els 90 minuts, sense poder evitar la derrota de Dinamarca a Irlanda del Nord (2-0). Tot i això, els danesos ja estaven classificats com a primer de grup i seran caps de sèrie a l'Eurocopa de l'estiu que ve.

- Andreas Christensen segueix sent intocable a l'eix de la defensa de la selecció danesa i comença com a titular el partit, tot i que els seus ja estan classificats per a l'Eurocopa del proper estiu a Alemanya.

- Torn per a la Dinamarca de Christensen. Aquest vespre la selecció de Dinamarca s'enfronta a Irlanda del Nord en què serà el darrer partit del classificatori per a l'Eurocopa 2024. A les 20.45 hores al National Football Stadium at Windsor Park.

DIUMENGE, 19 DE NOVEMBRE

- Sentiments enfrontats en el triomf de la selecció espanyola. L'equip dirigit per Luis de la Fuente ha certificat ser cap de sèrie en l'EURO2024 després de derrotar a Georgia per 3-1. La nota negativa ha estat la retirada del terreny de joc de Gavi al minut 26. Ferran en marcar el segon gol del combinat nacional ha mostrat la samarreta del migcampista com a dedicatòria. El davanter ha estat substituït per Lamine Yamal al minut 65 i Iñigo Martínez ha completat els 90 minuts del duel.

- Victòria de la Portugal de Cancelo i Félix. Ambdós blaugrana han disputat un total de 87 minuts en el partit contra Islàndia que s'ha acabat emportant el conjunt de la península Ibèrica per 2-0. El combinat entrenat per Martínez serà cap de sèrie a l'Eurocopa de l'any que ve.

- Iñigo Martínez, Gavi I Ferran Torres present en l'onze titular del combinat espanyol. Els homes de Luis de la Fuente buscaran tancar la fase de classificació de la EURO2024 amb una victòria davant de Georgia

- Cancelo i Joao Félix també en l'onze inicial. El combinat nacional portuguès vol acabar la finestra internacional amb un últim triomf contra Islàndia

- Per a la jornada d'avui, dos partits amb representació barcelonista, tot i que sense importància classificatòria, perquè tant la selecció espanyola com la portuguesa ja tenen assegurat el seu bitllet per a l'Eurocopa. Iñigo Martínez, Gavi, Lamine Yamal i Ferran Torres poden acumular més minuts amb la Roja mentre que els Joaos, Cancelo i Félix, volen acabar de forma perfecta la fase prèvia, on compten els 9 partits jugats per victòries.

ESPANYA - GEÒRGIA - 20.45 HORES
PORTUGAL - ISLÀNDIA - 20.45 HORES

DISSABTE, 18 DE NOVEMBRE

- Koundé ha vist tot el partit des de la banqueta, on s'ha fet un fart de celebrar gols dels seus companys de la selecció francesa, que ha golejat 14-0 a Gibraltar. Per la seva banda, Ilkay Gündoğan, tot i jugar el partit sencer, no ha pogut evitar la derrota del combinat alemany contra Turquia (2-3).

- Jules Koundé comença el França-Gibraltar des de la banqueta, amb la seva selecció ja classificada per a l'Eurocopa, mentre que Gündoğan és titular en l'amistós que Alemanya juga contra Turquia i, a més, el migcampista culer és el capità de la Mannschaft.

- Nova jornada de seleccions amb la participació de Gündoğan i Kounde. L'alemany s'enfrontarà a Turquia en un partit amistós, mentre que el francès jugarà contra Gibraltar la novena jornada dels classificatoris per a l'Eurocopa de 2024. Aquests són els horaris dels partits:

FRANÇA - GIBRALTAR - 20.45 HORES
ALEMANYA - TURQUIA - 20-45 HORES

DIVENDRES, 17 DE NOVEMBRE

- Finalment, l'alegria no ha estat absoluta per als culers. Robert Lewandowski s'ha complicat la participació en la propera Eurocopa després que la seva Polònia hagi empatat a un contra la República Txeca, amb el davanter blaugrana jugant tot el partit. Ara bé, encara té alguna opció mitjançant la Nations League a través dels play-offs els dies 21 i 26 de març de 2024. En canvi, la Dinamarca de Christensen, que també ha completat el matx, ha guanyat 2-1 a Eslovènia i s'ha guanyat un bitllet per ser l'estiu vinent a Alemanya. Per últim, Fermín López només sap guanyar amb la sub21 espanyola, i avui ho ha fet per 2-0 contra Hongria, amb l'andalús jugant 62 minuts abans de ser canviat per un altre culer com Pablo Torre, cedit al Girona.

- I el tercer blaugrana que juga és Fermín López, que surt d'inici amb la selecció espanyola sub-21 contra Hongria. Amb tres victòries en tres partits, La Rojita vol seguir el seu camí perfecte en la fase classificatpòria per l'Europeu sub21.

- També és cabdal el rendiment d'Andreas Christensen per a la selecció de Dinamarca que, amb el culer, titular i com a capità general de la defensa, busca guanyar a Eslovènia per assegurar-se de forma matemàtica la presència a Alemanya del proper estiu.

- Robert Lewandowski és la gran esperança polonesa per guanyar la República Txeca en el seu últim partit de la fase classificatòria. El 9 blaugrana, titular, vol treure els tres punts i esperar que els resultats de l'última jornada del grup els afavoreixin per poder jugar l'Eurocopa.

- Nova jornada de seleccions amb tres blaugranes implicats: Robert Lewandowski jugarà amb Polònia, Andreas Christensen amb Dinamarca i Fermín López amb Espanya sub-21. Aquests són els horaris dels partits:

  • POLÒNIA - REPÚBLICA TXECA - 20.45h
  • DINAMARCA - ESLOVÈNIA - 20.45h
  • ESPANYA SUB-21 - HONGRIA SUB-21 - 21.00h

DIJOUS, 16 DE NOVEMBRE

- Raphinha, per la seva banda, ha caigut derrotada amb el Brasil. La 'canarinha' ha perdut per 2-1 contra Colòmbia. L'extrem del Barça ha estat titular i ha estat substituït per Endrick al minut 82.

- L'Uruguai d'Araujo s'ha imposat a la selecció argentina per 0-2. El futbolista culer, que ha jugat tot el partit, ha obert el marcador al final del primer temps amb una rematada amb la cama dreta, mentre que Darwin Núñez ha fet el 0-2 definitiu. És la primera derrota de l'Argentina de Messi des que va guanyar el Mundial ara fa gairebé un any.

- També ha marcat un blaugrana en el Liechtenstein - Portugal. I és que João Cancelo, al minut 57, ha fet el segon gol del triomf de la selecció lusa (0-2). Portugal és líder destacada del grup J de la fase classificatòria, ja que ha guanyat els 9 partits jugats fins ara. Tant João Cancelo com João Félix han estat titulars. Tots dos han estat substituïts al minut 87. 

- Quina manera de marcar! Lamine Yamal podria haver-ho fet fàcil, però ha rebuscat la diana per fer el primer de la selecció espanyola, en el triomf contra Xipre. El davanter del FC Barcelona, quan podia xutar de primeres, ha regatejat el porter i, posteriorment, el defensa per elevar la qualitat de la seva definició. La selecció espanyola ha acabat guanyant el partit per 1-3, amb gols Yamal, Oyarzabal i Joselu. Gavi ha jugat els 90 minuts, mentre que Ferran Torres ha entrat al minut 72, precisament en el lloc de Lamine Yamal. 

- Gavi i Lamine Yamal són de la partida en el matx que la selecció espanyola juga a l'Alphamega Stadium, a la ciutat xipriota de Limassol.

- A més, aquesta matinada també és torn per l'Uruguai de Ronald Araujo. El central del FC Barcelona disputarà una nova jornada de les eliminatòries de classificació per a la Copa del Món i ho farà contra Argentina a La Bombonera. Un duel sempre atractiu, però que a més se li afegeix l'al·licient que són el primer i el segon classificat. 

- Avui arrenquen els primers partits internacionals dels jugadors blaugranes, amb la presència de Gavi, Ferran Torres, Lamine Yamal, Iñigo Martínez, João Cancelo, João Félix. Tant Espanya com Portugal, tot i que juguen partits classificatoris per a l'Eurocopa de l'any que ve a Alemanya, ja estan classificades, mentre que Bolívia buscarà els seus primers punts a la fase de classificació per al Mundial del 2026. Aquests són els partits amb presència culer:

  • XIPRE - ESPANYA - 18.00h
  • LIECHTENSTEIN - PORTUGAL - 20.45h


Quinze jugadors blaugranes s'han desplaçat amb les seves respectives seleccions per disputar els partits d'aquesta aturada del mes de novembre. Els europeus disputaran els últims partits de classificació per a l'Eurocopa 2024, amb alguns jugadors encara amb assumptes pendents en termes de classificació i altres amb les matemàtiques ja a favor seu. D'altra banda, els futbolistes sud-americans disputaran partits de classificació per al Mundial del 2026, així com l'Europeu sub-21 per un últim blaugrana. Els jugadors que han estat cridats per les seves seleccions són els següents:

  • Espanya: Gavi, Ferran Torres, Lamine Yamal i Iñigo Martínez
  • Alemanya: Marc-André Ter Stegen i Ilkay Gündogan
  • Dinamarca: Andreas Christensen
  • Polònia: Robert Lewandowski
  • França: Jules Kounde
  • Portugal: João Félix i João Cancelo
  • Brasil: Raphinha
  • Uruguai: Ronald Araujo
  • Espanya sub-21: Fermín López
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut