20 anys del debut de Leo Messi amb el FC Barcelona

20 anys del debut de Leo Messi amb el FC Barcelona

El 16 de novembre del 2003 el crac argentí s’estrenava com a culer en un duel amistós disputat a Porto

El 16 de novembre del 2003 és una de les dates més importants de la història del FC Barcelona. Un dia per recordar, i és que un jove futbolista argentí va fer acte de presència amb la samarreta blaugrana per primer cop. Amb només 16 anys, un tal Leo Messi va debutar amb el primer equip del Barça en un amistós contra el Porto a la inauguració del seu estadi, Do Dragão.

El jugador format a la Masia va estrenar-se sota les ordres de Frank Rijkaard al minut 71 de partit, quan va substituir Fernando Navarro i va posar la primera pedra d’un camí ple d’història. Tot i això, el Barça va perdre 2-0. Amb el ‘14’ a l’esquena, l’argentí va començar a escriure en lletres d’or la seva llegendària carrera com a blaugrana.

20 anys després, la història s’ha escrit sola. Leo Messi és considerat el millor jugador de tots els temps i, òbviament, el millor futbolista que ha vestit la samarreta blaugrana del Barça. Els seus números, tant individuals com col·lectius, ho confirmen de manera rotunda.

Els números de Messi amb el Barça

Messi va estar fins a 17 temporades defensant els colors del primer equip del Barça. En tots aquests anys, va disputar 778 partits i es va convertir en el jugador que més ha defensat la samarreta del Barça. En tots aquests enfrontaments, va marcar 672 gols, amb una ràtio estratosfèrica de 0,86 gols per partit.

Amb els blaugranes, l’argentí va guanyar tot el que es pot guanyar en el món del futbol. La temporada 2008/09, el de Rosario es va consagrar com el millor del món en l’històric primer triplet que va aconseguir amb el Barça, també de la mà de Pep Guardiola a la banqueta. Des de llavors, un sense fi de títols i bogeries futbolístiques que l’han catapultat, sense pal·liatius, al cim de l’Olimp del futbol.

5
Leo Messi es fotografia amb el triplet aconseguit l'any 2009: Copa del Rei, Champions League i Lliga

Així, el palmarès de Messi amb el Barça és escandalós: 10 Lligues, quatre Champions League, set Copes del Rei, vuit Supercopes d’Espanya, quatre Supercopes d’Europa, tres Mundials de Clubs de la FIFA... A títol personal, l’astre argentí també té en el seu poder vuit Pilotes d’Or i sis Botes d’Or com el màxim golejador de la Lliga espanyola, així com diversos premis individuals com a millor jugador de l’any a Europa.

Malauradament, l’estiu del 2021 va finalitzar la història d’amor entre Leo Messi i el Barça. El ‘10’ blaugrana va abandonar l’entitat, finalitzant així una trajectòria llegendària, havent batut tots els rècords possibles amb el conjunt blaugrana i convertint-se en un mite etern del barcelonisme.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut