Aitana Bonmatí: “Gràcies al Barça per apostar per nosaltres quan ningú hi creia”

Aitana Bonmatí: “Gràcies al Barça per apostar per nosaltres quan ningú hi creia”

La migcampista de Sant Pere de Ribes ha agraït el club blaugrana després de rebre la seva primera Pilota d’Or

Aitana Bonmatí ha fet història i ha aconseguit la seva primera Pilota d’Or. La migcampista de Sant Pere de Ribes, en el discurs de l’entrega del guardó, ha volgut agrair i dedicar el premi a les seves companyes, a l’staff i als treballadors del Barça i de la selecció: “Sense ells jo no estaria aquí”.

La jugadora també ha volgut mencionar els tres clubs on ha jugat, entre el Club Deportiu Ribes, el CF Cubelles i, sobretot, al Barça, donant-li les gràcies al president de l’entitat, Joan Laporta: “Gràcies per apostar per nosaltres quan ningú ho creia i per donar-me l’oportunitat de ser futbolista professional. Qui m’hauria dit quan era una nena que acabaria jugant en un Camp Nou ple. Som un club referent mundial”.

Els referents d’Aitana Bonmatí

La migcampista, d'igual manera, ha volgut donar-li les gràcies a familiars, amics i a totes les persones que l’han acompanyat i ajudat durant el camí. Però sobretot, Aitana li ha dedicat un missatge molt bonic als seus pares, Rosa i Vicent: “Vosaltres vau lluitar per canviar la norma dels cognoms a Espanya i ho vau aconseguir. Jo porto aquesta lluita i resiliència a la sang i això és gràcies a vosaltres”.

Referint-se a les nominades que l’han acompanyat durant el procés de selecció del guardó, ha volgut demanar-lis responsabilitat. “Com uns models a seguir, tenim la responsabilitat dins i fora del terreny de joc. Hauríem de ser més que atletes, donant exemple i continuar lluitant juntes per un món més pacífic i igualitari”, ha destacat la jugadora.

Sobre la temporada amb el Barça, Aitana ha lloat l’entrenador blaugrana, Jonatan Giráldez, i les proeses que ha realitzat l’equip: “Com a club portem tres anys seguits arribant a la final de la Champions i això és molt complicat, és la mentalitat que tenim, i espero que aquesta mentalitat continuï molts anys més i guanyem molts més títols”. A més, preguntada sobre ser la successora d’Alexia Putellas i el lloc del futbol espanyol en el món, la jugadora ha sigut clara i contundent: “Espanya té un talent únic, és cert que els últims anys hem destacat més a nivell de clubs, com en el Barça, i aquest any durant la selecció, i això diu molt, que portem tres anys amb la Pilota d’Or a casa. Al final, som un país que viu el futbol moltíssim i que treballa cada dia per ser les millors”.

Els elogis de Pep Guardiola

Sobre la relació amb Pep Guardiola i els elogis que li va fer el tècnic català, Aitana s’ha mostrat molt feliç: “Em sento molt orgullosa d’haver nascut el mateix dia que Pep Guardiola. És un ídol per a mi, no el vaig veure jugar, però sí que vaig poder viure l’època tan gloriosa amb el Barça i Xavi, Iniesta, Busquets, Messi... Aquells anys van ser els més feliços de la meva vida, i que una persona com Guardiola t’elogiï i et compari amb Iniesta, que és el meu jugador favorit juntament amb Xavi, Messi i companyia, és únic”.

Sandra Paralluelo també fa història

D’altra banda, Salma Paralluelo, jugadora del Barça, ha completat el podi de la Pilota d’Or en la tercera classificació, després del seu gran any com a blaugrana en la seva primera temporada i sent una de les futbolistes més destacades en el Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda que va guanyar la selecció espanyola.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut