Eduard Romeu: “Hem aconseguit tapar el forat i estem ben encarats per reduir el deute”

Eduard Romeu: “Hem aconseguit tapar el forat i estem ben encarats per reduir el deute”

El vicepresident de l'àrea econòmica contempla un pressupost per la temporada 23/24 sanejat sense recórrer operacions extraordinàries

El FC Barcelona ha tancat l'exercici 2022/23 amb un benefici net de 304 milions d'euros després d'impostos, resultat superior a l'aprovat en el pressupost de la temporada passada. Durant la temporada 2022/23 el Club va aconseguir uns ingressos d'explotació de 1.259 milions d'euros amb una despesa d'explotació que va ascendir fins als 1.165 milions d'euros. Fet que ha permès la reducció del deute net per segona temporada consecutiva passant de 680 milions d'euros el 30 de juny del 2021 a 552 milions d'euros al 30 de juny del 2023. Eduard Romeu, vicepresident de l'àrea econòmica, ha destacat en la roda de premsa celebrada aquest dimecres a la Ciutat Esportiva que "s'ha aconseguit tapar el forat, però que s'ha de continuar treballant per aconseguir-ne la reducció a un import sostenible".

Aquests resultats s'han assolit en una temporada on el Club ha millorat en totes les línies de negoci registrant xifres superiors a les planificades. En l'àmbit comercial, els beneficis han augmentat fins a un 43% obtenint un total de 351 milions d'euros, mentre que les instal·lacions del Club han generat 229 milions d'euros, un 14% més de la xifra pressupostada. Un fet que segons, Eduard Romeu, és gràcies "al potencial de la marca Barça en un any on s'ha aconseguit xifres de venda rècords en merchandising i ticketing". A més, als beneficis se li suma la venda extraordinària del 15% dels drets audiovisuals competició professional de futbol masculina que han injectat 400 milions d'euros als comptes de l'entitat.

Pel que fa a la despesa està composta principalment pels salaris esportius que pugen fins als 676 milions d'euros. Una xifra que suposa el 79% dels 860 milions d'ingressos sense comptabilitzar la venda dels drets de televisió. A més, es contempla uns 255 milions de despeses de gestió que correspon el cost que té el club pel funcionament ordinari excloent despeses salarials.

"No es contemplen ingressos extraordinaris en el pressupost 23/24"

El club preveu acabar el present exercici en números verds malgrat la reducció d'ingressos derivats de la reducció pel trasllat a l'Estadi Olímpic. Ara bé, la previsió és generar 859 milions d'euros i un benefici d'11 milions d'euros abans impostos, gràcies, a un esforç addicional de les àrees comercials, una contenció rellevant de la despesa ordinària i la reducció molt significativa de la massa salarial dels equips professionals. Aquests beneficis no inclouen cap injecció extraordinària, és a dir, que els beneficis estan compostos pels ingressos ordinaris d'un exercici natural. "Tornem a uns ingressos ordinaris corrents, sense extraordinaris, sense palanques, ni vendes, recalca Eduard Romeu.

De la mateixa manera que en l'exercici anterior el club ha millorat en les línies de negoci, en el pressupost de 23/24 es preveu un creixement d'ingressos en l'àmbit comercial (de 351 a 378 milions d'euros) i en el mèdia de (216 a 245 milions d'euros), en part, "gràcies a la marca Barça, que continua impulsant el club cap a un alt grau d'interès global", detalla el vicepresident econòmic. De la mateixa manera, l'obtenció d'ingressos, és gràcies a la contenció de la despesa que compren el reajustament significatiu dels costos salarials del primer equip i de la resta d'esports professionals (un 27% menys), el pla de viabilitat per millorar l'eficiència interna, la reducció de costos d'explotació de l'Estadi Olímpic i la desaparició d'imports extraordinaris en la temporada 22/23.

En definitiva, la voluntat principal de l'exercici actual és no fer servir cap de les operacions extraordinàries aprovades, continuar treballant en la reducció del deute i aconseguir un patrimoni net positiu. Eduard Romeu ha destacat "que assolir els objectius és un esforç tenint en compte que és un any complicat amb el trasllat a l'Estadi Olímpic. Tenim la situació redreçada, però cal continuar treballant".

El vicepresident també ha reafirmat que des del Club estan tranquils i confiats en l'operació anunciada el passat mes d'agost en què Barça Vision i Mèdia puguin accedir a finançament de nous mercat de capital nord-americà. Eduard Romeu, ha assegurat que el Club està reforçant i consolidant el model de negoci que inclou aquesta operació i que, d'altra banda, que està en els terminis previstos inicialment que s'espera pel darrer trimestre del 2023.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut