Ter Stegen entra al podi dels porters amb més partits de la història del Barça

Ter Stegen entra al podi dels porters amb més partits de la història del Barça

L’alemany, amb la titularitat a Porto, iguala els 387 partits de Ramallets i segueix engrandint la seva brillant trajectòria de blaugrana

L’Estadi do Dragão ha vist brillar, un partit més, a Marc-André Ter Stegen. En el seu primer enfrontament contra el Porto en tota la seva carrera, l’alemany s'ha convertit en el tercer porter amb més partits oficials en la història del FC Barcelona. I ho ha fet amb una actuació sensacional sota pals, que li ha permès deixar la porteria a zero. 

Amb la seva titularitat en la segona jornada de la Champions, el mur de Mönchengladbach assoleix la xifra de 387 duels com a blaugrana i assalta el podi igualant els partits que va disputar Antoni Ramallets entre 1947 i 1961.

Porters amb més partits a la història del Barça.
Porters amb més partits a la història del Barça.

Igualat Ramallets, a per Zubi i Valdés

Ara, a Ter Stegen, amb contracte fins al 2028, li sorgeix el repte de seguir fent història de blaugrana i poder acabar sent el porter amb més partits de tota la història del Club. En condicions normals, aquesta mateixa temporada hauria de superar els 410 d’Andoni Zubizarreta, que curiosament va ser qui el va portar al Barça, quan n'era el director esportiu. Després, però, encara li quedarà un bon grapat de partits per arribar a les 535 participacions de Víctor Valdés.

Sigui com sigui, i tornant al present, el fet que ja sigui el tercer en aquesta llista reafirma, una vegada més, la seva dimensió des que va arribar al Club l’any 2014. A més, amb Ter Stegen en tercera posició, que l’ocuparà de forma solitària quan torni a jugar, probablement, aquest mateix cap de setmana a Granada, es donarà un fet curiós.

Zubizarreta, Valdés i Ter Stegen: tres porters i cinc Champions.
Zubizarreta, Valdés i Ter Stegen: tres porters i cinc Champions.

Un podi de campions d'Europa

I és que els tres porters amb més partits són, també, els tres porters que han estat campions d’Europa com a blaugranes. El mateix Ter Stegen ho va ser la temporada 2014/15 a Berlín, mentre que Zubizarreta va guanyar la primera, el 1992, a Wembley, i Víctor Valdés en va aixecar tres, les de 2006 a París, 2009 a Roma i 2011 a Wembley.

De ben segur que Ter Stegen, a qui encara li queden uns anyets més defensant la porteria culer, en vol acabar afegint alguna més al seu palmarès, que ja compta amb la mencionada Champions, cinc Lligues, cinc Copes, tres Supercopes d’Espanya, una d’Europa i un Mundial de Clubs.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut