Xavi Hernández, culer fins al 2025

Xavi Hernández, culer fins al 2025

El tècnic de Terrassa, a la banqueta culer des del novembre del 2021, ha signat fins al 30 de juny del 2025 amb un any més opcional

El FC Barcelona i el tècnic Xavi Hernández han arribat a un acord per renovar el seu contracte fins al 30 de juny de 2025 amb un any més opcional. L'acte de signatura ha tingut lloc aquest divendres a les oficines de l'Spotify Camp Nou, amb la presència del president Joan Laporta; el vicepresident primer, Rafa Yuste; el vicepresident econòmic, Eduard Romeu i el director de l'Àrea de Futbol Anderson Luis de Souza, Deco.

Dos títols i 96 partits a la banqueta

Xavi Hernández va convertir-se en entrenador del FC Barcelona el novembre del 2021. D'aquesta manera, després de desvincular-se de l’Al-Sadd de Qatar, va començar la seva segona etapa al Club. El primer capítol va ser gloriós i va tenir una durada de 24 anys defensant la samarreta culer. El segon i l'actual, és a la banqueta.

L'arribada de Xavi va suposar una renovació total a la banqueta blaugrana. El tècnic egarenc va arribar al Barça per construir un nou equip basat en l'ADN barcelonista, una identitat molt familiar pel de Terrassa. El gran repte de l’egarenc era la creació d'un equip sòlid amb un model de joc reconeixible amb peces veteranes i d'altres molt joves. Un objectiu que ha anat assolint a mesura que ha passat el temps.

El camí no ha estat precisament de roses, ja que el tècnic ha anat adaptant l'equip i el sistema de joc segons les peces disponibles i les adversitats que s'han presentat al llarg d'aquest any i mig. 

12 debutants de la Masia

Un altre fet important des de la tornada de l'egarenc han estat els 12 debuts de jugadors de la Masia en dinàmica del Barça Atlètic i del Juvenil A: Aleix Garrido, Ángel Alarcón, Chadi Riad, Marc Casadó, Iñaki Peña, Mika Mármol, Estanis Pedrola, Álvaro Sanz, Ferran Jutglà, Ilias Akhomach, Lamine Yamal i Fermín López.

Des de la seva arribada el 2021, Xavi Hernández acumula 96 partits com a tècnic, 69 en Lliga, 9 en Champions, 8 en Europa League, 7 en Copa del Rei i 3 en Supercopa d'Espanya amb un balanç de 60 victòries, 17 empats i 19 derrotes, amb 184 gols a favor i 91 en contra. A més, ha assolit dos títols: la Supercopa d'Espanya en guanyar el Madrid a la final (1-3) i la Lliga 22/23.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut