Lamine Yamal, el titular més jove de la història del Barça

Lamine Yamal, el titular més jove de la història del Barça

Amb 16 anys i 38 dies, el culer ha sortit d'inici en el Barça - Cadis i ja suma un nou rècord de precocitat culer

Lamine Yamal segueix creixent. I polvoritzant rècords de precocitat. Si ja era el jugador més jove en disputar un partit de Lliga amb el primer equip del Barça (va debutar amb 15 anys, 9 mesos i 16 dies), aquest diumenge contra el Cadis ha sumat una nova fita. I és que, amb 16 anys i 38 dies, Yamal és ja el titular més jove de la història de la Lliga en aquest segle. No només amb el Barça, sinó que també ho és en el còmput global.

Perquè, amb la titularitat contra el Cadis en el seu tercer partit oficial amb el primer equip, el futbolista de Mataró ha superat l'anterior rècord, del setembre del 2012 i en mans de Fabrice Olinga. El camerunès va debutar com a titular amb el Màlaga amb 16 anys i 112 dies. 

El tercer d'aquesta llista és Iker Muniain, que va ser titular amb l'Athletic Club amb 16 anys i 254 dies l'any 2009. 

Supera Ansu Fati i Gavi

Només tenint en compte les dades dels jugadors del Barça en aquest segle XXI, Lamine Yamal ha superat dos dels actuals jugadors del primer equip, Ansu Fati i Gavi

El primer va ser titular per primer cop contra el València el 14 de setembre del 2019, quan tenia 16 anys i 318 dies. Per la seva banda, el migcampista de Los Palacios es va estrenar com a titular també precisament contra el Cadis, el 23 de setembre del 2021, amb 17 anys i 49 dies. 

El pròxim objectiu: el gol? 

Ara Yamal encara és a temps d'aconseguir un altre rècord de precocitat blaugrana, també a les mans d'Ansu Fati. Actualment, el davanter és el golejador més jove del Barça a la Lliga, ja que es va estrenar contra l'Osasuna l'any 2019, amb 16 anys i 304 dies.

Així doncs, el de Mataró encara té al davant 266 dies per intentar superar el seu company i marcar un nou registre històric. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut