El Barça Femení viatjarà a Mèxic per disputar un tour de pretemporada

El Barça Femení viatjarà a Mèxic per disputar un tour de pretemporada

Les blaugranes disputaran dos partits al país d'Amèrica del Nord davant del Club América Femenil i el Tigres Femenil, els dies 29 d'agost i 1 de setembre, respectivament

El primer equip femení del FC Barcelona tornarà al continent americà per fer un tour de pretemporada aquest estiu, del 26 d'agost al 2 de setembre. Però en lloc de fer-ho en territori nord-americà, aquesta vegada es desplaçarà a Mèxic, on disputarà dos partits, tots dos contra rivals mexicans.

En un tour sense precedents, les blaugranes estrenaran els títols de campiones de la UEFA Women's Champions League i de campiones de Lliga enfrontant-se al Club América Femenil, campiones del Clausura 2023 de la Lliga MX, el 29 d'agost; i al Tigres Femenil, pentacampiones de la Lliga MX i actuals Campeón de Campeonas, l'1 de setembre.

En el primer partit, el dos cops mundialista Estadio Azteca, amb una capacitat de 83.264 persones, es vestirà de gala per a l'enfrontament contra el Club América Femenil; i l'Estadio Universitario, amb una capacitat per a 41.615 aficionats i aficionades farà el mateix l'1 de setembre en l'enfrontament davant les Amazones del Tigres Femenil.

Tots dos recintes rebran l'equip de Giráldez, que arribarà rodat havent tornat als entrenaments gairebé un mes abans. L'equip blaugrana té previst tornar a la feina dimarts que ve 1 d'agost, en una jornada que començarà amb les revisions mèdiques protocol·làries al matí i seguirà una sessió d'entrenament a la tarda.

A més dels dos compromisos esportius, organitzats a través de Soccer Media Solutions, el FC Barcelona durà a terme una sèrie d'activitats institucionals a Mèxic, com ara un sopar de gala amb autoritats i representants locals, i també una sèrie d'entrenaments de portes obertes en què els seguidors i les seguidores tindran l'oportunitat, en alguns casos, d'interactuar amb les jugadores en sessions de signatures d'autògrafs i sessions de fotos.

Mèxic, un territori clau del futbol femení

Mèxic és un dels territoris estratègics del FC Barcelona en l’àmbit comercial, a més de comptar amb una gran tradició de futbol femení. Es tracta d'un país on el futbol femení ha tingut un creixement exponencial tant pel que fa a l’assistència als partits –aconseguint rècord d'assistència amb sold out de 25.000 persones a la final d'anada entre el Pachuca i l’América, i més de 58.000 persones a la final de tornada del torneig Clausura 2023 entre l’América i el Pachuca a l'Estadio Azteca– com quant a audiència televisiva, amb un total de 4,8 milions d'espectadors i espectadores que van veure per televisió la final femenina.

A més, el talent futbolístic femení ha fluctuat, els últims anys, entre el FC Barcelona i Mèxic, amb exjugadores blaugrana com Jenni Hermoso, Andrea Pereira o Andrea Falcón, que es van traslladar al país la temporada passada i que van destacar a la Lliga MX Femenil. A la inversa, la icònica Maribel Domínguez va inaugurar la llista de futbolistes mexicanes el 2005 que han militat al FC Barcelona. La van seguir Kenti Robles la temporada 2012/2013, i Pamela Tajonar, el 2018.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut