Celta - Barça: Punt i final amb derrota (2-1)

Celta - Barça: Punt i final amb derrota (2-1)

Malgrat el gol d'Ansu Fati, dos gols de Gabri Veiga donen el triomf a un equip gallec que lluitava per no perdre la categoria

El Barça no ha pogut tancar la temporada 2022/23 amb victòria. I és que l'equip de Xavi Hernández, ja amb la Lliga guanyada i celebrada fa setmanes, ha perdut en la darrera jornada de la competició domèstica contra el Celta (2-1), amb gol culer obra d'Ansu Fati. L'equip gallec, contra les cordes i jugant-se el descens, s'ha salvat amb dos gols de Gabri Veiga, en una jornada finalment negra per al Valladolid, que acompanyarà definitivament l'Espanyol i l'Elx a Segona. 

El que sí que s'ha aconseguit és el Zamora de Ter Stegen i, tot i no marcar, el Pitxitxi de Lewandowski, que eren els dos trofeus individuals que el Barça buscava en aquest tram final. Ara, abans de les vacances, i amb la Lliga i la Supercopa d'Espanya a les vitrines, els culers viatjaran al Japó per jugar contra el Vissel Kobe d'Andrés Iniesta, que també s'acomiada del conjunt nipó. 

Balaídos vibra amb Gabri Veiga

La necessitat del Celta ha fet que l'equip gallec sortís, des de l'inici, amb el ganivet entre les dents. Però el Barça, ja amb la feina feta i només amb l'objectiu de tancar la temporada de la millor manera possible, ha dominat i ha aprofitat els nervis dels locals per buscar fer mal. Com, per exemple, amb una rematada que ha sortit fora de Raphinha (min 9). I és que els de Xavi ho han intentat, i Kessie ha estat el futbolista culer que més a prop ha estat del gol, amb dues ocasions clares (min 25) i un gol anul·lat pel VAR (min 11).

Però, molt a prop del xiulet del descans, ha estat Gabri Veiga qui ha fet esclatar d'alegria el Celta, amb un xut creuat que ha obert la llauna (1-0, min 42). Una acció que, ja de forma definitiva, ha separat Ter Stegen d'assolir en solitari el rècord de porteries a zero perquè, amb un total de 26, l'alemany finalment empata amb el de la temporada 93/94 de Paco Liaño, del Deportivo.

De totes maneres, el que no s'ha escapat és el Zamora, perquè encara mantenia dos gols de marge respecte Oblak. I el Celta no els ha pogut marcar mentre Ter Stegen ha estat sobre la gespa. Xavi ha decidit substituir-lo al minut 62 per Iñaki Peña i ha certificat, d'aquesta manera, el seu primer trofeu Zamora, amb 18 gols encaixats en 38 jornades. 

El Celta s'acosta al triomf

Així doncs, el 2-0 ja ha arribat amb el canvi de porter. I, de nou, a través de les botes de Gabri Veiga, amb un centre-xut que ha fet vibrar Balaídos, conscients que la salvació estava a tocar (min 65). 

Ansu Fati, després de rematar de cap una centrada de Dembélé (min 79), ha reduït diferències però, tot i que el Barça ha continuat buscant l'empat, el resultat ja ha resultat definitiu. Punt i final a la temporada, doncs, amb una derrota que no entela el bon paper mostrat aquest curs. Ara ja, fins a la propera!

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut