Ter Stegen, trofeu Zamora de la Lliga 2022/23

Ter Stegen, trofeu Zamora de la Lliga 2022/23

L’alemany ha encaixat 18 gols en 38 jornades i, amb una mitjana de 0,473 gols per partit, finalitza la temporada com el porter menys golejat

Era un premi que fa setmanes que ronda, però que aquest diumenge s’ha acabat d’oficialitzar. El porter del Barça Marc-André ter Stegen ha aconseguit tancar la temporada sent el porter menys golejat de la Lliga i, per tant, suma el primer trofeu Zamora de la seva carrera.

Ho ha fet després d’encaixar 18 gols en 38 jornades, amb una mitjana de 0,473 gols per partit. Unes xifres espectaculars per a un porter que, a més, tanca el curs amb un total de 26 porteries a zero, les mateixes que va aconseguir Paco Liaño la temporada 93/94 amb el Deportivo i que, fins ara, era el rècord en solitari de la Lliga.

A més a més, Ter Stegen ha igualat el millor coeficient de gols encaixats en tota la història de la Lliga. I és que amb aquest 0,473, l'alemany iguala les xifres aconseguides per Liaño i Oblak (0,473).

El primer de Ter Stegen, el 21è del Barça

Aquest guardó és especial per al porter alemany del Barça perquè representa el primer que guanya a la Lliga des que va fitxar pel Club al maig del 2014. En una temporada, a més, en què ha estat clau per assolir el títol de Lliga, amb les seves actuacions excel·lents.

El Zamora de Ter Stegen representa, també, el 21è de la història per a un porter del Barça. Ramallets i Valdés, amb 5 cadascun, tenen el rècord. Sadurní en té 3, mentre que Velasco, Pesudo, Miguel Reina, Artola, Urruti, Zubizarreta i Bravo en van aconseguir un com a culers.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut