Adeu al termòmetre del millor Barça de la història

Adeu al termòmetre del millor Barça de la història

L’anunci del ‘5’ culer posa punt i final a una trajectòria brillant, amb més de trenta títols en 15 temporades

Pocs coneixien el nom de Sergio Busquets el 13 de setembre del 2008, quan Josep Guardiola va decidir incloure’l en la convocatòria d’un Barça-Racing corresponent a la segona jornada de Lliga. No només això: aquell dia el llavors ‘28’ culer va sortir d’inici en un partit que suposava la seva estrena amb el primer equip. Era un debut per la porta gran: a l’Spotify Camp Nou, compartint equip amb jugadors com Valdés, Puyol, Piqué, Messi... o el propi Xavi, qui ara ha estat el seu tècnic durant l’últim any i mig. Però aquí ja arribarem més endavant...

fcb-racing-(15)

Aquell dia el Barça va empatar i les sensacions no eren les millors: s’havia guanyat només un punt dels sis primers en joc. Però tot era un miratge. El Barça de Guardiola, amb Sergio com una peça clau al migcamp, va començar a guanyar partits de manera imparable. En el seu primer curs a l’elit Sergio va guanyar Lliga, Copa i Champions participant en 41 partits amb el primer equip. 

L’eclosió de Sergio al primer equip va venir acompanyada també per la de Pedro Rodríguez. Tots dos havien estat figures indiscutibles al Barça Atlètic dirigit per Guardiola a la temporada 2007/08, en què l’equip el filial blaugrana obté l’ascens a la Segona Divisió B. Al 2010, dos anys després d’aquell ascens, tots dos podien presumir d’haver-ho guanyat tot amb el Barça... i també de ser campions del món amb la selecció espanyola, amb la qual també van encadenar l’Eurocopa del 2012. Amb 24 anys el seu palmarès era ja tot un museu.

pedro-sergio

Des de llavors, fos quin fos l’entrenador, Sergio Busquets ha estat un fix sempre. Josep Guardiola, Tito Vilanova, Tata Martino, Luis Enrique, Ernesto Valverde, Quique Setién, Ronald Koeman i Xavi Hernández van apostar per ell de manera incondicional. Amb Xavi, de fet, haurà estat indiscutible fins a l’últim dia. A hores d’ara, és el sisè jugador amb més minuts de la plantilla.

Amb tots ells va anar guanyant títols. Fins a 31 a dia d’avui. El darrer, de fet, pot caure aquest diumenge a Cornellà-El Prat, en la que seria la seva novena Lliga. Però la seva millor etapa va ser segurament la primera: amb Guardiola van ser fins a 14 títols en quatre temporades, consolidant-se com un dels tres homes clau d’un migcamp que passaria a la història de l’esport: Sergio-Xavi-Iniesta. Tots tres coincidiran en un últim ball a Tòquio el proper 6 de juny, en l’amistós que disputarà el FC Barcelona contra el Vissel Kobe.

WhatsApp Image 2023-05-10 at 10.19.23

Aquest mig del camp s’allargaria fins el 2015, quan Xavi anunciava la seva retirada. Amb el seu adeu, Sergio es convertia en el tercer capità del primer equip, plaça que ocuparia durant dues temporades, quan la marxa d’Iniesta el col·locaria en segona posició. Des del 2021, quan Messi va deixar el Club, Sergio ha estat el primer capità del Barça. Han estat dos anys difícils per a l’equip i per al Club però Sergio sempre ha estat a l’alçada de les circumstàncies.

El pes de Sergio dins l’equip no ha estat qüestionat mai. De fet, el seu futbol sovint ha exercit de termòmetre de l’equip. Quan ell estava fi (gairebé sempre), el Barça fluïa. Si ell estava més incòmode, el Barça patia. Excepcional en el joc de posició, Sergio ha destacat sempre per les seves recuperacions i el seu futbol al primer toc. Amb una ment privilegiada i unes llargues cames que li feien la feina, Sergio ha estat el far de l’equip durant 15 anys meravellosos.

Pocs coneixien el nom de Sergio Busquets el 13 de setembre del 2008. Tothom sap ara que ha estat el millor migcentre defensiu de la història del Barça i segurament també de la història del futbol.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut